השימוש של בני נוער בארה"ב בטבק זינק ב-38% - האצבע המאשימה מופנית לג'ול
דו"ח חדש של המרכז לבקרת מחלות מזהיר כי הסיגריות האלקטרוניות עלולות להפוך על פיה את מגמת הירידה בעישון בקרב בני נוער שנרשמה ב-20 השנים האחרונות

המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב (CDC) מאשים מכשירי אידוי כמו ג'ול בכך שגרמו לעליה בשימוש בטבק בקרב בני נוער, לאחר שנים של ירידה.
בשנה האחרונה עלה מספר תלמידי התיכון בארה"ב שמשתמשים במוצרי טבק, כולל סיגריות אלקטרוניות, ב-38%, לפי ממצאי סקר השימוש בטבק בקרב צעירים של CDC, שפורסמו היום באתר CNBC. לפי הממצאים, 27% מתלמידי התיכון בארה"ב השתמשו במוצרי טבק ב-2018.
מבין כל מוצרי הטבק שעליהם נשאלו התלמידים בסקר, שכללו בין היתר סיגריות ונרגילות, רק בסיגריות אלקטרוניות נרשמה עליה חדה בשימוש - 78%. ב-2018, כמעט 21% מתלמידי התיכון השתמשו בסיגריות אלקטרוניות, לעומת כמעט 12% ב-2017.
אף שהסקר לא שאל את בני הנוער באופן ספציפי על ג'ול, בריאן קינג, בכיר בחטיבת העישון והבריאות של CDC, אמר כי העליה בשימוש בסיגריות אלקטרוניות התרחשה בד בבד עם העליה במכירות של מוצרי ג'ול.
בני נוער גם מעשנים סיגריות אלקטרוניות - מה שמכונה vaping - בתדירות גבוהה יותר מאשר בעבר. כ-28% מבני הנוער שמשתמשים בסיגריות אלקטרוניות עושים זאת 20 פעמים או יותר בחודש, עליה של 39% לעומת 2017, לפי CDC.
כ-40% מתלמידי התיכון שאמרו כי הם משתמשים בטבק אמרו כי הם משתמשים בשני סוגים או יותר של מוצרים, עליה של 23%. לפי הסקר, כ-15% מהם השתמשו באידוי ועישנו בנוסף סיגריות רגילות.
הנתונים שפורסמו מאשרים מחקרים אחרים שפורסמו באחרונה, ולפיהם יותר ויותר בני נוער החלו להשתמש בסיגריות אלקטרוניות - ובמיוחד בג'ול. בכירים בגופי בריאות בארה"ב, כולל CDC, מנהל המזון והתרופות (FDA) ואיגוד המנתחים, הזהירו כי המגמה עלולה לבטל את ההישגים של שני העשורים האחרונים, שבהם נרשמה ירידה בשיעור העישון בקרב בני נוער.
"הזינוק המטאורי בשימוש של צעירים בסיגריות אלקטרוניות בשנה האחרונה מאיים על ההתקדמות שהושגה ומציב דור חדש בסכנת התמכרות לניקוטין", אמר רוברט רדפילד, ראש ה-CDC.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר