עיתונים לא מבינים באינטרנט: מרדוק מכר את מייספייס בהפסד של מיליארד דולר
הרשת החברתית הגדולה בעולם לשעבר נמכרה תמורת 35 מיליון דולר לחברת רכש הפרסומות באינטרנט ספסיפיק מדיה
ענקית המדיה
במקביל לעסקה החלה היום מייספייס בפיטוריהם של יותר ממחצית מ-400 עובדיה. בעקבות הפיטורים עתיד להוות כוח האדם של החברה רק חלקיק מ-1,400 עובדים שהעסיקה מייספייס לפני שנתיים.
הסכום שתקבל ניוז קורפ עבור מייספייס נמוך באופן ניכר מ-100 מיליון דולר שקיוותה לקבל עבור הרשת החברתית. יתר על כן, מרכיב המניות בעסקה יהיה גדול באופן ניכר ממרכיב המזומן, דיווח העיתון "וול סטריט ג'ורנל". ניוז קורפ תמשיך להחזיק בנתח קטן ממניות מייספייס לאחר העסקה.
ניוז קורפ שילמה 580 מיליון דולר עבור מייספייס ב-2005, לאחר שגברה על חברות מדיה אחרות. מייספייס היתה חלוצת הרשתות החברתיות והובילה את התחום בין 2005 ל-2007, הובלה שאיבדה לטובת פייסבוק, שצמחה במהירות והפכה לרשת החברתית הגדולה בעולם, עם שווי מוערך של יותר מ-60 מיליארד דולר. בשנה שעברה השיקה ניוז קורפ את מייספייס מחדש כאתר בידור חברתי, עם התמקדות במוסיקה, סרטים ורכילות על ידוענים, אולם השינוי לא הצליח ובחודש ינואר הודיעה מייספייס כי תפטר מחצית מכוח העבודה, או 500 עובדים, במטרה לחזור לרווחיות.
חטיבת הדיגיטל של ניוז קורפ, הכוללת את מייספייס, הפסידה 165 מיליון דולר ברבעון שהסתיים במארס, לעומת הפסד של 150 מיליון דולר שרשמה החטיבה ברבעון המקביל שנה קודם לכן.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר