בלי מחשב, טלפון או שולחן עבודה - UBS ממציא מחדש את מקום העבודה

בבניין החדש של הבנק בלונדון אין לעובדים שולחנות עבודה קבועים, אלא עמדות קטנות וזמניות

לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בנק UBS
לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס

תמונות משפחתיות, מזכרות מחופשות, סכו"ם מפלסטיק – אלה רק חלק מהדברים שאפשר למצוא על שולחן העבודה של כל עובד, שלידו הוא מבלה לא מעט שעות ביום. אבל ישנן חברות שמשלמות על כך מחיר, במיוחד בערים כמו לונדון או ניו יורק, כאשר מחירי הנדל"ן יקרים והעובדים ניידים מאי פעם.  

בבניין החדש שלו במרכז לונדון, מנסה בנק UBS לשנות את היחסים של העובדים עם מרחב העבודה. לרבים מהעובדים בבניין בברודגייט 5 בסיטי של לונדון לא יהיה יותר שולחן קבוע עם טלפון ומחשב שבו יישבו בכל יום. במקום זאת, החברה הציבה ברחבי הבניין הרבה עמדות עבודה קטנות. הטלפונים הקוויים הוחלפו באוזניות אישיות, והעובדים יוכלו להתחבר לשולחן עבודה וירטואלי דרך כל מחשב בבניין או בבית. לכל עובד יש מרחב קטן ותא אישי שבו הוא יכול לשמור פריטים אישיים שבהם הוא משתמש במהלך היום.

"עבורי העניין הוא להיפתח ולאפשר לאנשים לעבוד בדרכים שונות על כל פרויקט או פעילות שבה הם עוסקים", אמר אנדרו אוון, מנהל שירותים תאגידיים ב-UBS בלונדון. "להיות כבול לשולחן באווירה מבודדת זה מגביל".

ביטול עמדות העבודה הקבועות הוא לא רעיון חדש, וכבר הוכח כפופולרי בחברות טכנולוגיה וסטארט-אפים, אך רק בשנים האחרונות הגיעה השיטה הזו גם לחברות גדולות. ואולם בתחום בנקאות ההשקעות זה עדיין נדיר. סיטיגרופ היא אחת החברות הבודדות שכבר מתנסות בכך, במטה החדש של הבנק בדרום מנהטן.

בשיטה החדשה, אשר הוכנסה רק לחלק מהחטיבות בבניין החדש של UBS בלונדון, סבור הבנק שיוכל להשתמש בנדל"ן שלו יותר ביעילות. הבנק משתמש ביחס של שולחן אחד על כל 1.2 עובדים בבניין, שבו יעבדו בסופו של דבר יותר מ-6,000 עובדים. ישנם גם אזורים משותפים שבהם העובדים יכולים להתאסף לפגישות או לעבוד אם החברה מוצאת את עצמה בתפוסה מלאה.

הבניין החדש של UBS, שתכנן האדריכל קן שאטלוורת' מחברת מייק ארכיטרקטס, צריך היה להתגבר על מגוון אתגרים כדי להתאים עצמו לשכונה. לבניין אסור היה לחסום את הנוף לקתדרלת סנט פול, ולכן הוא מתנשא לגובה של 13 קומות בלבד. בתוך הבניין נאלץ UBS להקטין ב-40% את מספר המשרדים הפרטיים. אף אחד מהמשרדים לא נמצא ליד החלונות, מה שמאפשר להרבה אור להכנס לבניין.  

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר TheMarker