וולוו נגד טסלה: "הטייס האוטומטי שלה יומרני"
בכיר בוולוו לא התרשם מהמערכת של טסלה שאמורה לאפשר למכונית לנסוע בעצמה בתנאים מסוימים, ואמר כי היא "מעניקה רושם שהיא עושה יותר מהמציאות בפועל"
באוקטובר 2015 חשפה טסלה את מערכת ה"טייס האוטומטי" שהותקנה בשלב הראשון בדגמי S שלה ואיפשרה, כך לפי יצרנית המכוניות החשמליות, לפנות לבד ולהחנות בתנאים מסוימים. כרגיל, טסלה ואילון מאסק עשו מזה אירוע יחצני גדול, והאזהרה של החברה כי לא באמת מומלץ לנהוג ללא ידיים – לא קיבלה תשומת לב דומה לכותרות המפוצצות על המכונית ללא נהג.
גם יצרנית הרכב הסינית-שוודית, וולוו, לא מתרשמת מהטייס האוטומטי של טסלה. בראיון שהעניק ל"דה וורג'", אמר טרנט ויקטור, חוקר בכיר במערך למניעת תאונות בוולוו – שם מכובס למחלקה שאחראית על פיתוח המכוניות האוטונומיות של החברה כי מערכת הטייס האוטומטי של וולוו היא "יומרנית ללא השגחה". ויקטור הוסיף כי "המערכת מעניקה רושם שהיא עושה יותר ממה שהיא עושה באמת".
הוא הוסיף כי קשה לקרוא למערכת של טסלה אוטונומית, בגלל שהנהג צריך להיות מודע כל הזמן לפעולות של המכונית ומוכן לקחת שליטה. למען ההגינות, גם מאסק בעצמו אמר עם הצגת המערכת כי "אנחנו אומרים לנהגים שעוד לא הגיע הזמן להסיר את האחריות. השלב הזה יגיע בעתיד, אבל אנחנו עדיין בהתחלה".
מומחים בתחום הרכב האוטונומי (ללא נהג) מחלקים את ביצועי המכוניות לכמה דרגות אוטונומיה: השלב הראשון הוא מכוניות ללא אוטומציה בכלל, כלומר נשלטות באופן מלא על ידי הנהג; השלב השני הוא מכוניות עם אוטומציה ספציפית, כמו מכוניות עם בקרת שיוט ששלטו בשוק החל בשנות ה–90; השלב השלישי הוא מכוניות עם אוטומציה משולבת, כמו בקרת סטייה מנתיב; השלב הרביעי, שמתחיל לחדור אט־אט לשוק, הוא מכוניות אוטונומיות מוגבלות, כלומר מכוניות שנוסעות בעצמן בתנאים מוגבלים כמו פקקים, אך הנהג עדיין צריך לשמור על ערנות; והשלב החמישי הוא מכוניות אוטונומיות מלאות.
כמה מומחים טוענים שהמערכות של טסלה הן ברמה אוטונומית שלוש, וולוו טוענת כי היא כבר קרובה מאוד לשיווק מכוניות ברמה אוטונומית ארבע. כלומר, שבמצב סכנה, הנהג לא יצטרך לקחת את השליטה על המכונית – שתדע איך למנוע את התאונה.