וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת; פייסבוק נפלה ב-3%
נאסד"ק איבד 0.2%; אפל ירדה ב-3.2%; בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת
המסחר בבורסות וול סטריט ננעל במגמה מעורבת, על רקע חששות מחודשים לגבי תקרת החוב בארה"ב ונתוני מקרו מעורבים. מדד
בשוק האג"ח הממשלתיות של ארה"ב נרשמו עליות, והתשואה על האג"ח ירדה. התשואה על האג"ח לעשר שנים ירדה ב-0.01% ל-1.836%.
שר האוצר האמריקאי טימותי גייתנר אמר אתמול כי הצעדים שהוא מבצע על מנת להתמודד עם תקרת החוב ימנעו את חצייתה רק עד אמצע פברואר או במקרה הטוב עד תחילת מארס, והזהיר כי כשלון הקונגרס להעלות את תקרת החוב יוביל "להשלכות כלכליות חמורות וקשות".
נשיא ארה"ב, ברק אובמה, חזר על התחייבותו שלא לשאת ולתת עם הרפובליקאים על תקרת החוב, אלא לנהל משא ומתן נפרד על הקיצוצים הדרושים בתקציב. הוא האשים את הרפובליקאים בשימוש בכלכלת ארה"ב כבת ערובה במאבק על התקציב.
סוכנות דירוג האשראי פיץ' פירסמה היום אזהרת דירוג אשראי לארה"ב, על רקע חששות ממבוי סתום בקרב הפוליטיקאים בארה"ב, שימנע את העלאת תקרת החוב ועלול לגרום לארה"ב להיכנס לחדלות פירעון. משמעות האזהרה היא שארה"ב עלולה לאבד את דירוג האשראי המושלם (AAA) שמעניקה לה כיום פיץ'.
בגזרת נתוני המקרו, פורסמו היום נתונים מעורבים בארה"ב. המכירות הקמעוניות בארה"ב עלו בדצמבר ב-0.5%, לאחר שבנובמבר נרשמה עליה בשיעור מתוקן של 0.4%, דיווח משרד המסחר האמריקאי. אנליסטים צפו עליה של 0.2% במכירות. ב-2012 כולה, עלו המכירות הקמעוניות ב-5.2%, לאחר עליה של 7.9% במכירות ב-2011.
בנפרד, דיווח היום משרד העבודה האמריקאי על ירידה של 0.2% במדד המחירים ליצרן בדצמבר, בהובלת מחירי המזון. מדד הליבה, אשר אינו כולל את מחירי המזון והאנרגיה התנודתיים יחסית, עלה ב-0.1% בדצמבר. אנליסטים צפו כי המדד יירד ב-0.1% בדצמבר, וכי מדד הליבה יעלה ב-0.1%.
מדד אמפייר סטייט של הבנק הפדרלי של ניו יורק, האומד את פעילות הייצור באזור ניו יורק, ירד לרמה של מינוס 7.8 נקודות בינואר, לאחר רמה של מינוס 7.3 בדצמבר. אנליסטים צפו כי המדד יהיה ברמה של מינוס 2.8 בינואר. כל רמה הנמוכה מאפס נקודות מעידה על נסיגה בפעילות הייצור באזור ניו יורק.
המלאים העסקיים בארה"ב עלו בנובמבר ב-0.3% ל-1.62 טריליון דולר, דיווח היום משרד המסחר האמריקאי. העליה היתה בהתאם לתחזיות אנליסטים. המכירות הסיטוניות עלו ב-1% בנובמבר.
מניות במרכז
מניית
ירידות באירופה
בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת.
הצמיחה בגרמניה ב-2012 הואטה לקצב של 0.7%, לעומת צמיחה של 3% ב-2011. הצמיחה הייתה גם מעט נמוכה מתחזיות כלכלנים לצמיחה של 0.8% בכלכלה הגדולה בגוש היורו. היורו נחלש ב-0.1% מול הדולר, לרמה של 1.337 דולר ליורו.
פיץ' פרסמה היום אזהרה גם לגבי דירוג האשראי של ספרד, על רקע מצבה הקשה של כלכלת המדינה. עם זאת, משרד האוצר הספרדי הנפיק היום אג"ח ממשלתיות ל-12 ול-18 חודשים, ונהנה מירידה חדה בתשואות, מה שצפוי לצמצם את עלויות המימון של ממשלת ספרד. אג"ח לשנה בשווי 3.25 מיליארד יורו נמכרו בתשואה ממוצעת של 1.472%, לעומת 2.556% על אג"ח מקבילות שהונפקו בחודש שעבר. אג"ח ל-18 חודשים בשווי 2.51 מיליארד יורו נמכרו בתשואה ממוצעת של 1.687%, לעומת 2.778% בהנפקה בחודש שעבר.
חדשות טובות נוספות לגוש היורו הגיעו מזירת הסחר - העודף במאזן הסחר של גוש היורו היה גדול מהצפוי, והסתכם ב-13.7 מיליארד יורו. עם זאת, הגידול בעודף זה נבע בין היתר מדריכה במקום של היבוא, תוצר של צריכה פרטית מוגבלת במדינות השותפות למטבע היורו, על רקע המיתון. הייצוא צמח ב-5%, ופרט מעודד נוסף בנתון - השיפור הגדול ביותר היה במאזן הסחר של איטליה, שעברה מגירעון של 25 מיליארד יורו לעודף של 6.6 מיליארד יורו. גרמניה רשמה עודף של 158 מיליארד יורו במאזן הסחר.
טוקיו עלתה היום לאחר חופשת מסחר אתמול
מגמה מעורבת באסיה נרשמה הבוקר באסיה: טוקיו עלתה ב-0.7% לאחר שאתמול לא התקיים מסחר ביפן לרגל יום ההתבגרות. סיאול ירדה ב-1.2%; הונג קונג נחלשה ב-0.1%;
הין, שירד אתמול לשפל מאז יוני 2010 מול היורו ונחלש מול הדולר, מתחזק היום, אך היצואניות היפניות, שלא נסחרו אתמול בעת חולשתו, מתחזקות. ין חזק פוגע ברווחי היצואניות ולכן לרוב משפיע באופן שלילי על מניותיהן. הין מתחזק ב-0.7% מול הדולר וב-0.8% מול היורו, לרמה של 88.87 ין לדולר ו-118.82 ין ליורו, לאחר ששר הכלכלה היפני אקירה אמארי הזהיר מפני חולשתו.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר