שיעור האבטלה בגרמניה ירד ל-6.7%; שפל של שני עשורים
מספר המובטלים בגרמניה ירד בשיעור חד מהצפוי במארס ל-2.84 מיליון
האבטלה בגרמניה ירדה בשיעור חד מהצפוי במארס, סימן נוסף לכך שצמיחתה של הכלכלה הגדולה באירופה צוברת תאוצה והמשבר באירופה דועך. מספר המובטלים בגרמניה ירד החודש ב-18 אלף אנשים ל-2.84 מיליון איש סך הכל, כך דיווח משרד העבודה הגרמני.
הירידה היתה חדה מתחזיות כלכלנים שהעריכו כי תסתכם בעשרת אלפים עובדים סך הכל, שיעור האבטלה ירד ל-6.7% שפל של שני עשורים. "חברות לא הפסיקו לגייס עובדים לאחר הנסיגה ברבעון הרביעי", אמר תומס קוסטרג, כלכלן בסטנדרד צ'רטרד בלונדון. זה "מעיד הרבה על חוזקה של הכלכלה הגרמנית". להערכתו, האבטלה תמשיך לרדת בחודשים הקרובים ככל שקצב הצמיחה יואץ.

הירידה באבטלה ממחישה את עמידותה של גרמניה בפני משבר החוב. הנציבות האירופית צופה כי על אף נסיגה של 0.3% בתמ"ג של גוש היורו השנה - כלכלת גרמניה תצמח ב-0.6%. ביטחון המשקיעים בגרמניה נמצא בשיא של 21 חודשים.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר