מחקר: לעשירים לא באמת מזיז כשמעלים להם את המסים
מחקר חדש בארה"ב מגלה כי הגדלת נטל המס על העשירים לא גורמת להם לעזוב למדינות אחרות או לפטר עובדים ואינה מקטינה את רצונם להשקיע בעסקים חדשים
העלאת מסים על העשירים אינה משפיעה על התנהגותם והחלטותיהם העסקיות, כך טוען מחקר חדש שפורסם לאחרונה בארה"ב.
בניגוד לטיעון המוכר כי הטלת מסים גבוהים יותר על עשירים תגרור נזק לכלכלה, המחקר מצא כי העשירים אינם עוזבים למדינות בהם המסים נמוכים יותר, אינם מקצצים בהיקף שעות העבודה של עובדיהם והמוטיבציה שלהם להמשיך ולהשקיע בעסקים חדשים אינה נפגעת. עורך המחקר, ג'פרי תומפסון ממכון המחקר הכלכלי של אוניברסיטת מיין, טוען כי לפי ממצאי המחקר, עלייה מתונה בשיעור המס של העשירים אינה פוגעת כלל בכלכלה.
תומפסון אינו הראשון להגיע למסקנה הזאת. אנליסטים ואנשי פיננסים רבים מסכימים כי להעלאת מסים על האוכלוסייה האמידה אין כל השפעה על האופן שבו הם מוציאים את הכסף שלהם ועל דפוס ההשקעות שלהם. בחודש שעבר פירסם המכון הלאומי למחקר כלכלי נייר עמדה הטוען כי למסים יש השפעה קטנה על החלטות צרכניות של בעלי כח קנייה.

סוגיית המיסוי על העשירים הפכה לדיון ציבורי לוהט העומד במרכז השיח הפוליטי בארה"ב, לאחר שהמיליארדר וורן באפט פירסם באוגוסט מאמר ב"ניו יורק טיימס" ובו קרא לקונגרס להתחיל להטיל מסים גבוהים יותר על עשירי ארה"ב. באפט כתב כי שיעור המס ששילם ב-2010 עמד על 17.6% בלבד, פחות ממחצית שיעור המס הממוצע בקרב עובדי החברה שלו, שעמד על 36%. זאת בשעה שהממשל מחפש דרכים לצמצם את הגירעון התקציבי העומד על 1.1 טריליון דולר.
גם מיט רומני, המועמד המוביל בפריימריז של המפלגה הרפובליקאית שהונו מוערך במאות מיליוני דולרים, נקלע למוקד הדיון לאחר שאולץ לחשוף את דו"חות המס שלו. רומני, לשעבר בכיר בענף ההשקעות, הודה כי הוא משלם "ככל הנראה קרוב ל-15% מס" - שיעור נמוך בהרבה מזה שמשלמים רוב האמריקאים.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר