רבבות הפגינו בניגריה במחאה על שחיתות הממשלה והתייקרות הדלק
>> עשרות אלפי אזרחים ניגרים יצאו לרחובות הערים במדינה ביום שני, כדי למחות נגד העלאה חדה במחירי הדלק לאחר ביטול מפתיע של סובסידיות מצד הממשלה. ההפגנות שולבו בשביתה כללית ששיתקה את המדינה.
הסיסמאות בהפנה מחו נגד השחיתות הממשלתית, ועל השלטים נכתב, בין היתר, "השכר הענק של הממשלה אינו בריא לכלכלה", ו"בטלו את השחיתות - ולא את הסובסידיות".
אנליסטים אמרו כי היקף ההפגנות היה יוצא דופן, אף שניסיונות קודמים לבטל את הסובסידיות, המגיעות ל-7 מיליארד דולר בשנה - כרבע מהתקציב הממשלתי, נתקלו בהתנגדות עזה, ובסופו של דבר הממשלה נסוגה מהן. מחיר הדלק הוכפל השבוע והגיע לכ-3.5 דולר לגאלון (3.5 שקל לליטר). התמ"ג לנפש בניגריה הוא 2,300 דולר, במונחי שיוויון כוח קנייה.
ניגריה היא אחת מיצואניות הנפט הגולמי הגדולות בעולם, אולם היא נאלצת לייבא את מרבית הדלק שהיא צורכת, בגלל שבתי הזיקוק במדינה אינם מתפקדים. הסובסידיה שולמה עד כה למתווכים, שהתעשרו מכך מאוד, כדי שניתן יהיה למכור לציבור את הדלק במחירים נמוכים.
עוד כתבות בנושא
ניגריה מדורגת במדד השחיתות של טרנספרסי אינטשרנשונל במקום ה-143 בעולם מתוך 182 מדינות, כלומר היא המדינה ה-39 המושחתת ביותר. הממשלה במדינה נחשבת לנגועה בשחיתות קשה, ואינה מסוגלת לספק שירותים בסיסיים כמו חשמל, בריאות וחינוך. תוחלת החיים הממוצעת בניגריה היא 47.5 שנים בלבד, לפי נתוני CIA.
"הסרת הסובסידיות במפתיע כעת היתה פרובוקטיבית מבחינה פוליטית" אמר פיטר לואיס, מומחה לניגריה באוניברסיטת ג'ונס הופקינס. "הממשלה שרפה כסף בקצב פנטסטי". נשיא ניגריה, גודלאק ג'ונתן, נבחר באביב האחרון וממשלתו סובלת מחולשה גדולה.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר