צפו: הרחפן הראשון שמטיס נוסעים
הרחפן אהנג 184 שהוצג בתערוכת CES בלאס וגאס מופעל בשלט רחוק ■ מה יהיה המחיר? בין 300-200 אלף דולר
מאות רחפנים התחרו על תשומת הלב של המבקרים בתערוכת האלקטרוניקה לצרכנים (CES) בלאס וגאס, אבל אחד התבלט מעל כולם. זהו אהנג 184, רחפן הנוסעים הראשון בעולם. אין לו בקרי שליטה, כי לא אמורים להיות לו. המל"ט הזה אוטונומי לגמרי, ומסתמך על חיישנים ומחשבים כדי לנווט מהמראה עד לנחיתה.
"האנשים יושבים בתוכו לא צריכים להיות טייסים. לא תצטרכו להשיג רישיון בעתיד. תהיו רק נוסעים. תהיו שם, תשבו שם ותיהנו מהטיסה". מסביר, דריק שיונג, שותף בחברת אהנג שבנתה את הרחפן. ממשק המשתמש היחיד ברחפן הוא טאבלט שנותן לנוסע את האפשרויות להמריא ולנחות כמו גם להתאים את מיזוג האוויר. כיום הרחפן יכול לשאת נוסע אחד לגובה של 3505 מטרים.
המהירות הסטנדרטית של בטיסה תהיה 101 קמ"ש, וזמן השיוט יהיה 23 דקות. שזה קצת יותר מ-32 קילומטרים. לפי החברה, הרחפן יהיה מצויד במערכת מולטי-רוטור עם 8 מדחפים, מה שמגביר את הסיכויים לנחות בבטחה אפילו אם כמה מערכות קורסות. אבל במקרה חירום, אהנג מתכננת לעקוב אחר כל הטיסות בעזרת מרכז בקרה מרוחק שמסוגל להתערב אם יש צורך.
בהנחה שהרשויות הרגולטוריות יאשרו למכור את הרחפן, בעלות על מכשיר כזה לא תהיה זולה, עם תג מחיר של בין 200 אלף דולר ל-300 אלף דולר. מחיר קטן לשלם כדי להימנע מפקקים ולטוס לעבודה.
עוד כתבות על רחפנים:
סלפי מהאוויר: טוויטר רשמה פטנט על רחפן לצילום תמונות וסרטונים שמופעל באמצעות ציוצים
מחזיקים ברחפן בארה"ב? מהשבוע הבא הממשל רוצה לדעת מי אתם
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון

בעל הבית מרוויח 15 אלף שקל ללילה - החיים של השכנים נהפכו לסיוט
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

"כל הגוף מרגיש מחושמל, הכל שורף וכואב": הם רצו לעצור את ההתקרחות. זה הרס להם את החיים
