הדולר משנה כיוון - מתחזק ב-0.3% לעומת שערו אמש ל-4.486 שקלים בשל רכישות של פירמות ובנקים מקומיים
השער היציג של הדולר נקבע בצהריים ברמה של 4.481 שקלים; היורו נסחר כעת ב-5.524 שקלים, הגבוה בכ-0.4% לעומת שערו אתמול בערב; לאומי: הדולר ייסחר בתקופה הקרובה ב-4.45 ל-4.49 שקלים
אחרי תקופה של ייסוף בשער השקל, נחלש היום המטבע הישראלי מול המטבעות הזרים. בשעה זו מתחזק הדולר לרמה של 4.486 שקלים, הגבוהה בכ-0.3% מהרמה בה נסחר אמש ובכ-0.12% מהשער היציג שנקבע בצהריים.
היורו מתחזק כעת למחיר של 5.524 שקלים - גבוה בכ-0.4% מן הרמה בה נסחר המטבע האירופי אתמול בערב ובכ-0.3% מהשער היציג החדש שלו. בצהריים נקבע השער היציג של הדולר ברמה של 4.481 שקלים, הגבוהה בכ-0.22% מהיציג אתמול והשער היציג של היורו התחזק בכ-0.23% ל-5.508 שקלים.
בחדר העסקות של בנק לאומי מציינים כי המסחר היום אופיין במחזורים בינוניים. מנהל דסק השקל-דולר של הבנק, מישל מזרחי, אמר בבוקר כי הדולר מתחזק עקב רכישות של פירמות מקומיות, אשר החליטו כפי הנראה שהרמה של הדולר נוחה לרכישות והתחילו בקניות בשער של כ-4.47 שקלים.
לדברי מזרחי, בצהריים הצטרפו לרכישות בנקים מקומיים, שהחלו באיסוף דולרים, וזאת כפי הנראה עקב סגירת פוזיציות שורט או פתיחת פוזיציות לונג לקראת פקיעת הגלבועים בשבוע הבא.
מזרחי מציין עם זאת כי בבנק ממשיכים להעריך שהמגמה בטווח הבינוני היא של היחלשות הדולר, וכי המטבע האמריקאי ייסחר בתקופה הקרובה בין 4.45 ל-4.49 שקלים.
באקסלנס גלובל מרקטס העריכו אמש כי המטבע האמריקאי צפוי להמשיך ולהיחלש מול השקל גם בהמשך השבוע עד לרמות של 4.45 שקלים, וזאת על רקע המשך מגמת היחלשות של הדולר בעולם, הגידול ביבוא ההון לישראל כתוצאה מהגידול ביצוא, ומן ההערכות שפער הריביות הקיים בין ישראל לארה"ב, פער של 2.95%, לא יצטמצם בעתיד הקרוב.
עם זאת, בבית ההשקעות הזכירו כי בתקופה הקרובה צפויה פקיעת האג"ח הממשלתיות הדולריות, הגלבוע מסדרה 6542, בהיקף של 2.4 מיליארד שקל. פקיעה זו, העריכו באקסלנס, עשויה לתמוך בשערו של הדולר.
כתבות מומלצות

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?
