אל המיליון ומעבר לו: איך נראית תוכנית מכירות של סטארט-אפ?
מיכל בלומנטל, המובילה את מערך המכירות של הסטארט-אפ Airbud, מסבירה איך מתמחרים מוצרים לעסקים, איך מגייסים צוותי מכירות, ואיך כל זה קשור למכירת מסלסלי שיער בעגלות באנגליה

התחלת מכירות של מוצר היא אתגר מרכזי של סטארט-אפים. היא דורשת מענה על שורה של שאלות אסטרטגיות כמו 'למי מיועד המוצר- איזה חברות, באיזה גודל?', 'למי מוכרים אותו בתוך הארגון?', ו'כמה הוא צריך לעלות?'. תוכנית המכירות של סטארט-אפ בתחילת דרכו היא תוכנית דינמית המשתנה כתוצאה מתחרות, משיח עם לקוחות, ומשלבי הפיתוח. אם תשאלו את מיכל בלומנטל: "לייצר תוכנית עסקית זה מדע, ואילו לשנות אותה זה אומנות".
בלומנטל מובילה את מערך המכירות של Airbud, סטארט-אפ בתחום עיבוד שפה טבעית המוכר עוזרים קוליים וצ'ט-בוטים לחברות עסקיות, לפני כן בנתה את מערך המכירות של ספוטינסט (Spotinst), העוסק בהוזלת עלויות שירותי ענן. בפרק היא חושפת את התובנות שלמדה בדרך. (לתוכנית מכירות לדוגמא, המוזכרת בפרק: לחצו כאן).
בלומנטל משוחחת עם נעמה זלצמן עבור הפודקאסט "כאבי גדילה" מבית "עוד פודקאסט לסטארטאפים", המתארח ב-TheMarker. הפודקאסט מוקדש לשיחות עם אנשי מקצוע על אתגרים של סטארט-אפים בשלבי צמיחה, רגע אחרי שפיצחו אותם בעצמם.
כתבות מומלצות

סיוט בחופשה: 7 תחנות במסלול הייסורים שצפוי לכם בקיץ 2022

"יש בשוק הזה הזדמנות שלא ראינו עשורים"
"עשה את עסקת חייו": כך הצליח אבי זינגר לרכוש את בן אנד ג'ריס במחיר זעום
צמצומים, ביטול מוצרים ופניית פרסה בפיד: הצרות של מטא רק מתחילות
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"זו ההחלטה הכי מפחידה שעשיתי. כשנצליח, נהיה הבסיס למהפכת המחשוב הבאה של האנושות"
