היי-טק בפריפריה? החברות מתכנסות לתוך מעגל הקורקינטים
ההשקעה הגדולה של המדינה בטכנולוגיות אקלים, התוכנות שיכתבו עבורכם טקסטים, האתגרים בשוק הגיימינג, ואיזה חברות פיטרו השבוע ■ כתבות ותובנות מהשבוע שחלף

1. מה משקיעי ההון סיכון חשבו לעצמם?
קרנות הון סיכון משקיעות בסטארט-אפים בשלבים התחלתיים, שבהם לא תמיד ברור מה המודל העסקי. אולם כמות הכסף שהשקיעו בחברות קורקינטים עד שהן (אולי) מצאו מודל עסקי היא חסרת תקדים: בירד האמריקאית "שרפה" מיליארד דולר מאז שהוקמה ב-2017, ושוויה הנוכחי זעום לעומת השווי שקיבלה בשוק הפרטי. מה ניתן ללמוד מהדו"חות של בירד האמריקאית על שוק הקורקינטים, למה המשקיעים סקפטיים למרות שיפור מסוים ברווחיות, ומה גרם לתחרות העזה על השוק התל אביבי (רמז באייטם הבא)? (עמרי זרחוביץ')
2. החברות מתכנסות לתוך תל אביב
השבוע פירסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לראשונה נתונים על מספר המשרות הפנויות למפתחי תוכנה על פי מחוזות. לפי הנתונים, 61% מהביקוש היה במחוז תל אביב, עלייה חדה לעומת 2015. חלק מהביקוש למפתחי תוכנה נדד ממחוז מרכז לתל אביב. שתי מגמות יכולות להוביל לכך: הרצון למקם את המשרדים במה שמכונה "מעגל הקורקינטים", וכך למשוך עובדים שלא רוצים לצאת מהעיר; והאפשרות לעבוד מרחוק - כלומר המשרות ממוקמות בתל אביב, אבל העובדים יכולים לעבוד מרחוק. (קורין דגני)
3. הטכנולוגיה שתכתוב עבורכם בלוג
גל של כלים ותוכנות חדשות מעורר בשנה האחרונה התרגשות בקרב אנשי טכנולוגיה, שיווק ופרסום. הכוונה היא לכלים לכתיבת תוכן מבוססי בינה מלאכותית ועיבוד שפה טבעי (NLP), שמסוגלים לייצר טקסטים באופן אוטומטי, ומגיעים לניסוחים נהירים וקוהרנטיים, כאילו נכתבו על ידי אדם. התוצאה, פעמים רבות, מדהימה. מה הם הכלים הכי בולטים בתחום הזה והאם אפשר לסמוך עליהם שייצרו טקסטים הגיוניים ומדויקים? (שגיא כהן)
מי פיטר השבוע?
שנה אחרי הגיוס הענק - טראקס מפטרת 20% מהעובדים בישראל. (רותי לוי)
קשיים בהיי־טק: קמיליון סקיוריטי הגיעה לסוף דרכה– ורמון ספייס גייסה את מרבית עובדיה. (שגיא כהן)
חברת 3DSignals מפטרת 25% מעובדיה: "תוצאה של האי-ודאות בשוק". (סימי ספולטר)
חברת אקספלוריום מתכננת לפטר כ-15 עובדים, כ-10% מכוח האדם שלה. "כמעט כל חברה בשוק עכשיו שואפת להתייעל - ועם כמה שזה כואב, וזה מאוד מאוד כואב - גם אישית וגם מקצועית, ככל הנראה נצטרך לשחרר אנשים", מסר המנכ"ל מאור שלמה.
למקרה שפיספסתם
למרות המצב הפוליטי: הממשלה תאשר תוכנית בהיקף 3 מיליארד שקל לקידום טכנולוגיות אקלים. (קורין דגני)
פאגאיה טכנולוגיות נכנסת לוול סטריט, והמנכ"ל אומר: "השווי גבוה מדי? ככה מתנהל השוק, המשקיעים שלנו מתוחכמים". (עמרי זרחוביץ')
"לגייס בשווי נמוך יותר? בגלל הגישה הזאת לא קמו פה חברות גדולות": המשקיע גילי רענן לא מתרגש מהבלימה בענף ההיי-טק (עמרי זרחוביץ')
קנדי קראש מדביקה פחות שחקנים למסך- וזו לא רק הבעיה שלה. (איתי פת-יה)
יותר משתי הצעות עבודה לכל מפוטר: גיוסי ההיי־טק בעולם עדיין גבוהים. (ניו יורק טיימס)
מסמך פנימי של אמזון חושף את החשש: בקרוב לא יהיו לה מספיק עובדים. (גרדיאן)
המועדון שאף אחד לא רוצה להיות חבר בו: מה משותף למניות שצנחו ב–90%? (טור חיצוני של יגאל נוימן)
מדוע נאסר על מכוניות טסלה להיכנס לעיירת נופש בסין? (רויטרס)
"הקריפטו מת, יחי הקריפטו": האם הקריסה בשוק היא סוף המשחק - או רק מכה קלה בכנף? (ניו יורק טיימס)
טלגרם משיקה שירות פרימיום: "המשתמשים צריכים לממן אותנו - ולא המפרסמים".(סוכנויות הידיעות)
לאן זורם הכסף?
רכישות:
ענקית הטכנולוגיה הצבאית Leonardo רוכשת אתראדא תמורת 800 מיליון דולר בעסקת מניות. (יורם גביזון)
גלובל-אי עם רכישה שנייה מאז ההנפקה: קונה את בורדרפרי ב-100 מיליון דולר. (איתי פת-יה)
סטארט-אפ ניהול הנתונים ואראדה נמכרה תמורת כ-50 מיליון דולר לסטארברסט האמריקאית(סימי ספולטר)
גיוסי הון:
חברת סייברינט (Cyberint), שאוספת מידע מהדארקנט ומאתרי סחר כדי למנוע התקפות סייבר, גייסה 40 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה 65 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2010 על ידי איתי ינובסקי (כיום חבר דירקטוריון) ורז אלון ושי פריאל שכבר לא מחזיקים בתפקידים בחברה. את סבב הגיוס, שהושלם החודש, הובילה קרן סטייג' וואן והשתתפו בו כלל ביטוח, מנורה ובנק פועלים, NEVA (זרוע ההשקעות של הבנק האיטלקי Intesa Sanpaolo), וכן המשקיעים הקיימים ויולה צמיחה, זהר זיספל, דב בהרב, אבי נאור ומריו סגל.
חברת AiVF, שפיתחה מערכת לשיפור טיפולי ה-IVF (הפריה חוץ גופית), גייסה 25 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה 34 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2018 על ידי דניאלה גלבוע ופרופ' דניאל זיידמן. את סבב הגיוס, שהושלם בחודש שעבר, הובילה קרן אינסייט פרטנרס והשתתף בו גם אדם נוימן. בחברה מושקעים גם מומחים בתחום ה-IVF. (רותי לוי)
חברת אווינסד (Evinced), שמפתחת טכנולוגיה למפתחים להטמעת נגישות באתרים כבר בשלב הפיתוח, גייסה 38 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה 57 מיליון דולר). החברה הוקמה בסוף 2018 על ידי נאבין ת'דאני וגל מואב. את סבב הגיוס, שהושלם בחודש אפריל, הובילה קרן אינסייט פרטנרס והשתתפו בו המשקיעים הקיימים: M12 (זרוע ההשקעות של מיקרוסופט), BGV ,Capital One Ventures ו-Engineering Capital.
חברת ריבייל-סיקיוריטי (RevealSecurity), המנטרת מסעות משתמש באפליקציות הארגוניות על-מנת לאתר פעילות זדונית, גייסה 23 מיליון דולר. החברה הוקמה בתחילת 2021 על ידי דורון הנדלר, דוד מובשוביץ ועדי דגני. את סבב הגיוס, שהושלם בחודש אפריל, הובילה SYN Ventures והשתתפו בו גם Hanaco Ventures ,Silvertech Ventures ו-World Trade Ventures.
חברת פיבו (Fido), שמקימה בנק דיגיטלי במדינות באפריקה, גייסה 30 מיליון דולר (בסך הכל גייסה 38 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2016 על ידי תומר אדרי, נדב טופולסקי וניר זפקוביץ'. את סבב הגיוס, שהושלם החודש, גייסה קרן פורטיסימו והשתתפה בו גם Yard Ventures.
חברת קלאוד-קווירי (CloudQuery), שמפתחת טכנולוגיה שמשקפת לאנשי אבטחה ודב-אופס מה מתרחש בענן, גייסה 15 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה 18.5 מיליון דולר). החברה הוקמה בשנה שעבר על ידי יבגני פאץ ורון אליהו. את סבב הגיוס, שהושלם בסוף אפריל, הובילה טייגר גלובל והשתתפו בו גם Boldstart ,Work Bench ,Mango Capital ו-Haystack.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

פתאום ההשקעות הכי חמות צונחות: נפט, סחורות, תשואות – למה זה קורה?

"הבית שלי בגד בי": תל אביבית שעוזבת אחרי שלושה עשורים מגלה מה שבר אותה

"חייתי במסיבה תמידית, אבל זה היה כלוב מזהב. עבודה חסרת משמעות"
פקק האוניות מול נמלי ישראל דועך והולך, ולא מהסיבות הנכונות
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

"אפשר להרוויח 30-20 אלף שקל בחודש מעבר למשכורת": איזה עסק הכי רווחי - פלאפל, פיצה, סושי או שווארמה?
