"סדרות מקור תמיד ינצחו את הסדרות הזרות"

"תוכן ישראלי זה סוג של היי-טק. זה משאב. יש פה מוחות מעולים בתחום, וגם בריחת מוחות - כי הרבה במאים ותסריטאים ישראלים מקבלים הצעות מעבר לים" - כך אמר אתמול (שלישי) השחקן עמוס תמם בכנס DigitalFest 2022, פסטיבל הדיגיטל של TheMarker, בפאנל שהנחה מנכ"ל הדיגיטל של הארץ, ליאור קודנר.
ליאת בנאסולי עמית, מפיקה ובעלים של ל' בנאסולי הפקות, סייגה כי "עדיין לא הגענו לסכומים של היי-טק. בעולם רוצים תוכן ישראלי, אבל הביזנס הוא לא דבר פשוט. באמריקה אוהבים את המוח הישראלי והיעילות - אבל גם רוצים לעשות את התוכן אמריקאי".
נדב חנין, סמנכ"ל תוכן וחדשנות ב-HOT, סיפר כי הסדרות הנצפות ביותר ב-HOT הן סדרות מקור. "הצרכן אוהב תוכן ישראלי, וכל סדרה ישראלית שעולה אצלנו מנצחת את הזרות. העולם צמא לתוכן ישראלי ולכן ההפקות שלנו הן בשיתופי פעולה עם גופים בינלאומיים, כמו ויאקום ונטפליקס".
יש עכשיו המון שירותי סטרימינג – יש לזה שוק?
"יש הרבה שירותי סטרימינג ויש תנועה של לקוחות ביניהם, אבל לקוח שעוזב גם חוזר", אמרה אורלי אטלס כץ, מנכ"לית ענני וסגנית נשיאה בכירה בפרמאונט ישראל. "יש כל מיני דרכים להתמודד עם התחרות, למשל לקנות ערוצי ספורט, כי אז למשל צופים רואים משחק כל שבוע. שירותי סטרימינג עדיין הרבה יותר זולים מחבילות התוכן שהיו צורכים פעם".
- היוצרים יחכו: בישראל עוד לא החליטו איך להתמודד עם ענקיות הסטרימינג
- בזכות מלחמות הסטרימינג: 115 מיליארד דולר יושקעו בתוכן חדש ב-2022
- "ה–NFT הוא הצהרת עצמאות של המשתמשים. אפשר למכור בלי תלות באמזון"
- "בנקאות תהיה אוטונומית. הבנק יוכל להחליט מה לעשות עם הכסף שלי"
"המודל העסקי של הטלוויזיה הרב-ערוצית חי וקיים", אמר חנין. "לפלטפורמה כמו HOT, למשל, יש יותר ממיליון הזמנות ביום ב-VOD. יש מגוון רחב של ערוצים, וערוצי הסרטים חזקים יותר מחלק מערוצי הברודקאסט הקיימים כיום בשוק. ובשורה התחתונה - סדרות מקור זה הכוח האמיתי. זגורי והבורר תמיד יהיו בראש טבלת ההזמנות ב-VOD. תמהיל התוכן משתנה, אבל בסוף טלוויזיה רב-ערוצית תחיה יחד עם הסטרימרים".
מי לא ישרוד?
"קשה לדעת. מאחר שעבור אמזון ואפל, ההוצאה על סטרימינג היא דמי כיס. לנטפליקס יש מודל כלכלי הפסדי, והם קונים את כל העולם", אמרה בנאסולי עמית. "אבל אני רואה שמתחיל שינוי משמעותי במודלים הכלכליים, ויש התחלה מרשימה של מודלים שמזכירים את תעשיית ההון-סיכון".
בכמה שירותי סטרימינג נחזיק?
"בארה"ב הצופה הממוצע משלם עבור ארבעה שירותי סטרימינג. ישראל זאת טריטוריה שרגילה להרבה תוכן טוב - וגם לשלם עבורו", אומרת אטלס כץ. "לכן אני מניחה שהסכום שמשלמים לא מאוד ישתנה, אבל עבור אותו סכום הצרכן יקבל עוד שירותי סטרימינג".
לדברי חנין, בשוק הסטרימינג צפויים מיזוגים גלובליים, בעקבות ריבוי שירותי הסטרימינג. לדבריו, "בסופו של דבר השוק יתייצב. כמו כן, הצפייה הלינארית בישראל (כלומר, בערוץ שבוחר עבור הצופה את התוכן; ק"ד) עדיין חזקה מאוד בישראל. הצרכן הרבה פעמים לא רוצה להיכנס לשירות סטרימינג ולהתחיל לבחור במה הוא יצפה".
ליאת, כשאת מקבלת טלפון 'בואי תעשי סדרה', עדיין חשוב לך מי הפרטנר?
"מאוד. בדרך כלל אנחנו עושים את הטלפון, אחרי שפיתחנו סדרה עם יוצר, ולא מקבלים אותו".
מה מתאים למי?
"HBO זה תוכן יותר מתוחכם, וגם אפל הולכים למקום הזה. נטפליקס זה לקהל יותר רחב. יש לי סדרה בפיתוח וכשאנחנו מדברים עם השותפים בארה"ב אנחנו מביאים בחשבון שאם נפנה לאמזון, למשל, נצטרך לשים יותר דגש על דברים מסוימים. קשת, לדוגמה, לא היתה לוקחת את פאודה, כי זה היה נועז מדי עבורה".
מה התחזית לשנים הקרובות?
"תוכן טוב הוא תוכן טוב, ואנשים תמיד יצפו בתוכן טוב. בפרק של בוב ספוג יצפו גם בעוד 50 שנה", אומרת אטלס כץ. "דבר שני, פלטפורמות יקומו וייפלו, עם או בלי פרסומות, אבל תוכן יישאר הדרך הזולה ביותר להירגע וליהנות".
לדברי תמם, "בסופו של דבר הסיפור זה הכל, ותמיד ימשיכו לצרוך סיפורים טובים. אנשים ינסו לשנות את הגלגל - ובסוף יגלו שגלגל הוא גלגל".
כנס DigitalFest 2022, פסטיבל הדיגיטל של TheMarker, נערך במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט בתל אביב בשיתוף בנק הפועלים, אמדוקס, HOT ו-אינדיגו HP ובחסות גינדי, Irani Ventures מבית פקטורי 54 ורשות החדשנות.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
לזה אתם קוראים העלאת שכר? המעסיקים שימשיכו לרעוב לעובדים
פי 150 צ'קים חוזרים: הנורות האדומות שלא נדלקו בגיבוי, ואיך איבד יהונתן כהן את רוב ההשקעה

"אני חיה קצת כמו אזרח ותיק. ויתרתי על חופשות וכסף, אבל אני שמחה יותר"
