אלה 10 הסטארט-אפים עם האופציות הכי מבוקשות בעיני משקיעים פרטיים
הסטארט-אפ אקוויטי בי פירסם דירוג שנתי של החברות הנחשקות ■ הנתונים מבוססים על העניין שהביעו 1,700 משקיעים בחברות ■ הרשימה נותנת מושג לגבי החברות בעלות פוטנציאל אקזיט גבוה

אילו הייתם בעלי הון שמקבלים גישה לרכישת מניות של כל חברות הטכנולוגיה הישראליות - על מי הייתם מהמרים? הסטארט-אפ אקוויטי בי (EquityBee) מנסה להשיב על השאלה הזאת ומפרסם דירוג שנתי של עשר החברות הנחשקות ביותר.
הנתונים מבוססים על העניין שהביעו 1,700 משקיעים כשירים (כהגדרתם בחוק ניירות ערך) שהשתמשו בפלטפורמה של אקוויטי בי בשנה האחרונה. המשקיעים סימנו את החברות שבהן הם מעוניינים להשקיע. לפיכך, הרשימה נותנת מושג לגבי החברות שנתפשות, לפחות תדמיתית, בעלות פוטנציאל אקזיטי גבוה.
ברשימה התברגו בעיקר חברות שרשמו השנה מגה-גיוסים והגיעו לשווי גבוה ממיליארד דולר. לגבי חלק מהחברות אף דווח כי הן צפויות להנפיק.
למקום הראשון הגיעה מאנדיי, שפיתחה מערכת ניהול פרויקטים ומשימות בארגונים. מאנדיי גייסה השנה 150 מיליון דולר והגיעה לשווי של כ-2 מיליארד דולר. מיד אחריה אינוויז, שפיתחה חיישן לרכב אוטונומי וגייסה השנה 132 מיליון דולר. במקום השלישי - ווקמי שרק השבוע גייסה כ-90 מיליון דולר, לפי שווי של כ-1.8 מיליארד דולר. בהמשך הרשימה: פיוניר, זרטו, אורקם, ג'ייפרוג, מג'יק ליפ, סימילארווב ואיירון סורס.
מג'יק ליפ היא החריגה ברשימה, שכן אין זו חברה ישראלית, אלא סטארט-אפ אמריקאי עם מרכז פיתוח בישראל. רק בשבוע שעבר פורסם כי החברה, שפיתחה משקפי AR, הציגה מכירות שנפלו מהתחזיות ואף פיטרה עובדים. גם במרכז הישראלי נרשמו עזיבות בשנה האחרונה.
זוהי הפעם השנייה שאקוויטי בי מפרסמת את הרשימה. המנכ"ל, אורן ברזילי, סבור כי הדירוג יכול להיות ברומטר לזיהוי הסטארט-אפים החמים ביותר בסצנת ההיי-טק הישראלית. ניתן לראות שרק חברה אחת שהגיעה לעשירייה ראשונה בשנה שעברה אכן רשמה מאז אירוע נזילות: פייבר שהגיעה למקום רביעי ב-2018 וביצעה הנפקה בבורסת ניו יורק. בשנה שעברה, לראש הרשימה הגיעו ווקמי, ג'ייפרוג וזרטו. חברות שהיו ברשימה הקודמת אך נעדרו ממנה השנה הן: Via, Gong.io, Cato Networks ו-Houzz.
אקוויטי־בי היא פלטפורמה המחברת בין משקיעים כשירים לבין עובדים שעוזבים את חברת ההייטק שבה עבדו, ומאפשרת לעובדים לקבל מימון ולממש את האופציות שבידיהם ללא סיכון או הוצאה כספית. במקרה של אקזיט מוצלח, העובדים והמשקיעים חולקים את הרווחים. כך, מבחינת המשקיעים מדובר בהזדמנות השקעה בחברה פרטית שאינה נגישה להם, ולעובדים זו הזדמנות להציל חלקית את מה שהתכוונו לזרוק לפח.
כתבות מומלצות
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו

"הכל זה הוא": שורת עזיבות ורייטינג צונח - למה רשת מובסת בקרב מול קשת?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
