האיחוד האירופי ישקיע 20 מיליון דולר בקרן הון סיכון ישראלית בתחום הקלינטק
קרן ההשקעות האירופית EIF משקיעה ב-ICV ■ מדובר בכניסה ראשונה של הקרן לישראל, ובכוונתה להעניק בעתיד ערבויות לבנקים ישראליים שיתמכו ביזמות טכנולוגית מקומית ■ ICV: "האסטרטגיה שלנו היתה ונשארה השקעה בתעשיות שיש להן חשיבות ולא ללכת עם העדר"

האיחוד האירופי ישקיע לראשונה בקרן הון סיכון ישראלית, ICV, המתמחה בהשקעות בתחום הקלינטק - אנרגיה, מים ואיכות סביבה. מדובר בהשקעה של 20 מיליון דולר שמבוצעת על ידי קרן ההשקעות האירופית (EIF) והיא חלק מכספי הקרן ש-ICV מגייסת בימים אלה בסך 75 מיליון דולר.
קרן ההשקעות האירופית היא חלק מקבוצת הבנק האירופי להשקעות. משימתה המרכזית היא לתמוך בעסקים הקטנים והבינוניים באירופה (SME). ההשקעה הנוכחית היא הראשונה שהקרן מבצעת בקרנות הון סיכון ישראליות. בעתיד בכוונתה להעמיק עוד יותר את פעילותה בישראל ולהעניק ערבויות לבנקים ישראליים שיתמכו ביזמות טכנולוגית מקומית.
הקרן האירופית היא רק אחת מזרועות המימון של האיחוד. זרוע אחרת, שבה ישראל שותפה זה שני עשורים, היא תוכנית הוריזון 2020. התוכנית משתמשת בכספי מדינות האיחוד ומדינות נלוות, שישראל בתוכן, ומעניקה מענקים כספיים ללא תמורה (ללא מניות או שיתוף רווחים) לחוקרים ולחברות עסקיות על בסיס מצוינות אקדמית ומדעית.
קרן ICV נבחרה בשל תיק ההשקעות שלה הכולל חברות בתחומי האנרגיה, מים, חשמל, חקלאות ואיכות הסביבה. האיחוד האירופי, שחותר להשקיע בפרויקטים שאפתניים לפתרון אתגרים חברתיים, מצא את הקרן מתאימה לצורכיו. "האסטרטגיה שלנו לאורך יותר מעשור היתה ונשארה השקעה בתעשיות שיש להן חשיבות ולא ללכת עם העדר - ככה אנחנו שומרים על זכות הקיום שלנו באקוסיסטם העולמי של הקרנות", מסביר מאיר יוקליס, ממייסדי הקרן בשיחה עם TheMarker.
קרן ICV הוקמה ב-2006 ומנהלת הון של 150 מיליון דולר בשתי קרנות. הקרן מתרכזת בהשקעות בשלבים מוקדמים. יוקליס טוען כי השקעה מהקרן האירופית מעניקה ל-ICV לראשונה הזדמנות לשיתוף פעולה רחב בתוך אירופה - שוק שלא היה לקרן. המשקיעים המוסדיים של הקרן עד כה מגיעים מארה"ב ואסיה.
כתבות מומלצות

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
