חברת HP במגעים עם האוצר להעברת הקניין הרוחני של אינדיגו לישראל
אינדיגו, שמנוהלת מישראל, היא חטיבת הדפוס הדיגיטלי של HP. מדובר בחלק ממאמצים של הממשלה לשים את ישראל על המפה כמדינה עם מיסוי אטרקטיבי (6%) לחברות טכנולוגיה

חברת HP במגעים עם משרד האוצר ורשות המסים להעברת חלק מהקניין הרוחני לישראל. הדיונים עם החברה נעים סביב השבת הקניין הרוחני של פעילות המו"פ של חטיבת הדפוס הדיגיטלי אינדיגו שהוצאה מישראל לפני מספר שנים.
אינדיגו - שהוקמה ב-1977 על ידי בני לנדא - היתה מחלוצות הדפוס הדיגיטלי בעולם כשהצליחה לייצר מכונות דפוס קטנות, יעילות ומהירות המדפיסות בצבעים שונים. ב-1994 הונפקה החברה בניו יורק לפי שווי של 100 מיליון דולר. ב-2000 רכשה HP כ-13% ממניות אינדיגו, ושנה לאחר מכן השלימה את רכישת כל מניות החברה לפי שווי של 830 מיליון דולר ולאחר כמה שנים הוצא כל הקניין הרוחני מישראל.
כיום חטיבת אינדיגו מנוהלת בישראל ומעסיקה 2,500 עובדים. החברה מוכרת ביותר ממיליארד דולר בשנה, אך הסכום המדויק אינו ידוע, מכיוון שהפעילות שלה אינה מהותית בעבור HP, חברה ששווייה 35 מיליארד דולר. במידה ותחזיר אינדיגו את רישום הקניין הרוחני לישראל, תשלם החברה מס של 6% על ההכנסות מאותה פעילות ומס דיבידנד של 4%. כיום החברה אינה משלמת מס על פעילות זו בישראל.
המגעים עם HP אינדיגו נמשכים כבר יותר משנה, ומדובר בחלק ממאמצים של הממשלה לשים את ישראל על המפה כמדינה עם מיסוי אטרקטיבי לחברות טכנולוגיה. ישראל היתה בין המדינות הראשונות לחוקק חקיקה שמאמצת את תקנות ה-BEPS - משטר המס של ארגון ה-OECD שצפוי להיכנס לתוקף ב-2017, שאומר שחברה צריכה לרשום את הקניין הרוחני במקום שבו הוא מפותח, אחרת ישללו הטבות מס מאותה חברה.
ב–OECD שוררת בשנים האחרונות הסכמה כי יש להילחם בנחישות בתופעת מקלטי המס. במסגרת הפרויקט הבינלאומי למאבק בהעברת רווחים למקלטי מס (BEPS), מנסה הארגון להילחם בחברות טכנולוגיה מובילות הנרשמות במקומות המשמשים כמקלטי מס, למשל באיי התעלה, איי קיימן ואיי הבתולה - כדי להתחמק מתשלום מסים בארצות המוצא.
ההערכה בישראל היא כי מאמצי OECD יישאו פרי, ובמקרה כזה, היא מעוניינת לחזק את מעמדה כמרכז עולמי לחברות היי־טק גדולות שעדיין לא פעילות בישראל, וגם כדי להמשיך ולהיות אטרקטיבית עבור חברות היי־טק זרות שפועלות בישראל.
ישראל אימצה את ה-BEPS באופן שנותן לחברות תעריפי מס אטרקטיביים וודאות יחסית עבור אלה שיעבירו את הרישום. החוק עבר יחד עם התקציב בדצמבר האחרון עם חוק ההסדרים שהביא להפסדי מיסוי מהחברות שכבר רשומות בישראל, אולם באוצר מקווים שכניסתן של חברות רב לאומיות נוספות, יביא להגדלת ההכנסות ממסים. בין הקריטריונים לקבלת ההטבות יהיו שיעור ההשקעה של החברות במחקר ופיתוח (מו"פ), ושיעור העובדים במו"פ.
כעת מתמקדים באוצר במספר חברות כמו אינדיגו שהקניין הרוחני שלהן היה בעבר בישראל והוצא לאחר מיזוג, אך מעניין יהיה לראות האם יצליחו באוצר לגרום גם לחברות הענק כמו גוגל, אפל או אמזון שמקיימות פעילות מו״פ בישראל, להעביר גם כן חלק מהרישום לישראל.
כתבות מומלצות

6,269 משקי בית זכו בהגרלה. אבל האם בכלל כדאי לקנות דירה בהנחה?
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

בעל הבית מרוויח 15 אלף שקל ללילה - החיים של השכנים נהפכו לסיוט
