המתנה של נתניהו לבזק: כמה שווים לחברה פיטוריו של מנכ"ל משרד התקשורת?
עצירת הרפורמה בפס רחב שווה לחברה לפחות חצי מיליון שקל ביום. וזה ממש לא הכל
פרשת פיטוריו של מנכ"ל משרד התקשורת אבי ברגר בשיחת טלפון מראש הממשלה בנימין נתניהו, מטלטלת את שוק התקשורת. אבל כמה באמת כמה שווה לבזק סילוקו של ברגר מכס המנכ"ל, בהנחה שמחליפו בתפקיד ישמור על האינטרסים שלה? הרפורמה בפס הרחב (אינטרנט מהיר בזול) עולה לבזק לפחות מיליון שקל ביום - בחישוב זהיר, המבוסס על נתונים והערכות של משרד התקשורת עצמו. עצירת הרפורמה בשלב הזה שווה לבזק לפחות חצי מהסכום. זהו כסף שמגיע מהכיס של הצרכנים.
מנכ"ל נוח לבזק במשרד התקשורת יפסיק גם את מדיניות הקנסות התקיפה של ברגר - חיסכון מיידי של כ–11 מיליון שקל בחודש לבזק.
הוא גם יאפשר לבזק למזג את החברות הבנות: בזק בינלאומי ו-yes. כמה זה שווה לקבוצה? כנראה יותר ממיליארד שקל. יש גם חיסכון תפעולי גדול במיזוג החברות, מערך המוקדים, מערך הטכנאים והמטות, ויש עוד צדדים חיוביים למיזוג, כמו הקלה משמעותית בתנאי גיוס החוב של החברות הבנות.
מנכ"ל כזה יאפשר לקבוצה להקים גם חברת חדשות, כפי שהיא מנסה לעשות כבר שנים. הדבר לא בהכרח שווה לבזק כסף ממש, אך יעניק לה כוח והשפעה רחבים, בעיקר לאור רגישות ההנהגה הישראלית הנוכחית לכלי התקשורת.
מאז שגלעד ארדן עזב את משרד התקשורת, בנובמבר 2014, מוביל ברגר את פעילות המשרד. הנושא העיקרי שבו טיפל הוא הרפורמה בפס הרחב - המחייבת את בזק לאפשר לחברות שירותים למכור קווי תשתית לבית הלקוח, שעבורם הן משלמות לבזק מחיר מפוקח של כ–50 שקל לחודש - נמוך בהרבה מהסכום שנגבה מהצרכנים עד כה. רק בזכות הרפורמה הזו, יכולה אקספון, למשל, לשווק קו אינטרנט ב–69 שקל לחודש, וסלקום יכולה למכור חבילת טריפל (אינטרנט, טלפון קווי וטלוויזיה) ב–149 שקל בחודש. עד כה הצטרפו כ–30 אלף לקוחות למודל החיבור החדש שיצרה הרפורמה.
לכאורה, הרפורמה כבר יצאה לדרך - כך שפיטוריו של ברגר לא אמורים להזיק לה. ואולם החלק השני והחשוב של הרפורמה, שבו בזק אמורה למכור למתחרות גם את קווי הטלפון שלה, עדיין לא הושלם. מדובר במוצר הרווחי ביותר של קבוצת בזק כולה, ולכן היא נלחמת נגדו בחירוף נפש. בזק נקטה עד כה גם "סירוב פקודה" מפורש להשתתף ברפורמה, אף שתאריך היעד כבר חלף, וגם גררה את משרד התקשורת לבג"ץ בנושא.
מול החברה בעלת העוצמה, שנקטה צעדים אגרסיביים כדי לעכב את הרפורמה - ברגר פעל כפקיד ציבור חזק. עם הצוות במשרד שלו, הוא הביא בפני בג"ץ חוות דעת הנדסית וכלכלית שסותרת את כל טענות החברה. בנוסף, הוא החיל מדיניות קנסות על בזק, והצהיר כי יגבה ממנה קנס של 11.3 מיליון שקל בחודש, כל עוד תסרב למלא את חלקה ברפורמה.
ברגר אף יזם פנייה לממונה על ההגבלים העסקיים, כדי שיפעיל גם הוא לחץ על בזק, מאחר שהעיצום הכספי שמותר למשרד התקשורת להשית פשוט אינו מספיק מפחיד עבור בזק. לממונה יש סמכויות רחבות יותר, עד לרמה הפלילית.
בינתיים, אתמול במסחר זינק שווייה של בזק בכ–4.5%, לשווי שוק של כ–18.4 מיליארד שקל.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
