קוואלקום מאשרת: רכשנו את וילוסיטי הישראלית בכ-400 מיליון דולר
העסקה בין הצדדים נחתמה בחודש מאי, אך רק היום דווחה באופן רשמי ■ פרטי העסקה לא נחשפו אך היא מוערכת בכ-400 מיליון דולר ■ פעילות וילוסיטי תשולב בחטיבת Qualcomm Atheros, המנוהלת על ידי הישראלי אמיר פיינטוך
חברת שבבי המובייל קוואלקום אישרה הלילה כי רכשה את חברת וילוסיטי הישראלית. בהודעה שפירסמה הלילה קוואלקום היא הכריזה כי ביצעה את הרכישה כצעד משמעותי "בסיוע לקידום התעשייה לעבר רשת אלחוטית בקצב של מיליארדי סיביות לשנייה עם טכנולוגיית 60 GHz עבור מכשירים ניידים, מחשבים ורשתות".
ל-TheMarker נודע כי סכום הרכישה כולל את המזומן שבקופת בחברה: ההון שגייסה וילוסיטי בסבב הגיוס האחרון, 35 מיליון דולר, בו היא לא השתמשה.
העסקה בין הצדדים נחתמה בחודש מאי, אך רק היום דווחה באופן רשמי. פרטי העסקה לא נחשפו אך היא מוערכת בכ-400 מיליון דולר. פעילות וילוסיטי תשולב בחטיבת Qualcomm Atheros, המנוהלת על ידי הישראלי אמיר פיינטוך, בשבבים שיתמכו בגלישה אלחוטית מהירה בטכנולוגיית ה-WiGig של וילוסיטי.
וילוסיטי מעסיקה כ-60 עובדים, רובם בישראל. כבר בתחילת חודש מאי נמסר לעובדי וילוסיטי שהחברה נמכרת לקוואלקום ושהם יעברו אליה. קוואלקום היא בין המשקיעות בווילוסיטי ובין החברות קיים גם שיתוף פעולה בפיתוח מוצרים משותפים לשבבים של קוואלקום שכוללים את האינטרנט האלחוטי המהיר של וילוסיטי.
מקוואלקום נמסר כי "Qualcomm Atheros החלה להשקיע ב-Wilocity משנת 2008, וקיימה שיתוף פעולה הדוק עם Wilocity כדי לפתח ולהפיץ פתרונות Tri-band לשוק המחשבים משנת 2011. שיתוף פעולה מוצלח זה מתרחב כעת לפתרונות של Qualcomm למכשירים ניידים ולרשתות, כאשר Snapdragon 810 הופך לפלטפורמה הניידת הראשונה בעולם שתומכת באלחוטי מסוג Tri-band. כתוצאה מכך, הדור הבא של הטלפונים החכמים והטאבלטים יציע יכולות מלהיבות חדשות של זרימה, סנכרון ואחסון.
טל תמיר, מנכ"ל וילוסיטי, מסר בהודעה שאישרה את העסקה: "ל-Qualcomm Atheros ו-Wilocity יש היסטוריה מוצלחת של שיתוף פעולה והן חולקות תרבות משותפת של המצאתיות, הצוות של Wilocity יתבסס על החוזקות של Qualcomm ועמדתה המובילה כדי לספק יחד טכנולוגיית אלחוט חדשנית עבור לקוחות של מכשירים ניידים, מחשבים ורשתות, שתענה לצרכים של עולם שהופך להיות יותר ויותר מקושר. אנו שמחים לאחד כוחות כדי לקדם את חזון 60 GHz לשלב הבא, בקנה מידה גדול".
החברה הוקמה ב-2007 על ידי טל תמיר, שמשמש כמנכ"ל, דני רטיג, גל בסון ויורג מייסן. הארבעה היו מפתחים מובילים באינטל, שם היו חלק מצוות הפיתוח של מעבדי סנטרינו מובייל - שכללו את הדורות הראשונים של WiFi (אינטרנט אלחוטי).
כתבות מומלצות

"הבית שלי בגד בי": תל אביבית שעוזבת אחרי שלושה עשורים מגלה מה שבר אותה

"חייתי במסיבה תמידית, אבל זה היה כלוב מזהב. עבודה חסרת משמעות"
פקק האוניות מול נמלי ישראל דועך והולך, ולא מהסיבות הנכונות

"אפשר להרוויח 30-20 אלף שקל בחודש מעבר למשכורת": איזה עסק הכי רווחי - פלאפל, פיצה, סושי או שווארמה?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

"הדור הזה עובר בקלות בין עבודות - ומשאיר מאחור את משרדי עריכת הדין"
