נבחרת זיהוי המחוות של ישראל מגיעה ל-CES
להערכת חברת ABI Research, כבר בשנת 2017 יסופקו ללקוחות יותר מ-600 מיליון סמטארטפונים בעלי יכולות שונות של זיהוי מחוות
בשנים האחרונות התפתחה בישראל תעשייה מפתיעה ומרשימה בהיקפה של חברות המזריקות לשוק העולמי טכנולוגיות תלת-מימדיות פורצות דרך. אחת מהנגזרות של הטכנולוגיות הללו, היא פיתוח ממשקים חדשים המאפשרים למחשבים להבין מחוות אנושיות ולתרגם אותן לפקודות.
מדובר בשוק לוהט: להערכת חברת ABI Research, כבר בשנת 2017 יסופקו ללקוחות יותר מ-600 מיליון סמטארטפונים בעלי יכולות שונות של זיהוי מחוות
השבב החדש של PrimeSense
בתערוכת CES הנפתחת השבוע בלאס-וגאס, יוצגו החידושים של ארבע חברות ישראליות מרתקות אשר הפכו את זיהוי המחוות לפתרונות צרכניים זמינים. חברת PrimeSense שהעלתה על המפה העולמית את תחום זיהוי המחוות התלת-מימדיות בזכות החיישן התלת-מימדי שלה ששולב במערכת Kinect עבור קונסולת המשחקים Xbox של מיקרוסופט, תחשוף השבוע בתערוכה את הדור החדש של החיישן התלת-מימדי: Capri.
החברה שילבה את כל מערכת החישה והעיבוד בשבב יחיד (SoC) שהוא קטן פי 10 מהמערכת הקודמת. החברה מתכננת לחשוף את הטכנולוגיה היחד עם כמה עשרות מוצרים שבהם היא שולבה: קיוסקים דיגיטליים, טלוויזיות דיגיטליות, חנויות קמעונאיות ועוד.
מחוות דו-מימדיות של eyeSight
חברת eyeSight מהרצליה מגיעה לתערוכה עם הכרזה שלפיה תוכנת זיהוי המחוות שלה תשולב בקו המחשבים החדש Ideapad Ultrabooks של חברת Lenovo. מדובר במחשב רב-שימושי המשמש גם כמחשב PC וגם כטאבלט.
החברה הוקמה בשנת 2005 על-ידי איתי כץ, לשעבר מנהל פרוייקטי שילוב וידאו בתוך מעבדי DSP של חברת פריסקייל. החברה פיתחה את טכנולוגיית Natural User Interface, שהיא טכנולוגיית זיהוי מחוות מבוססת תוכנה, המאפשרת לקיים שפת גוף אינטואיטיבית בין המשתמש לבין האבזר הממוחשב. טכנולוגיית NUI מאפשרת לממש את תהליך זיהוי המחוות באמצעות מצלמה דו-מימדית סטנדרטית ללא צורך בחומרה נוספת. המערכת גם מזהה מחוות זעירות מאוד של תנועת האצבעות בלבד.
היא מבוססת על אלגוריתמים מהירים לעיבוד תמונה בזמן אמת ולניתוח מאפייני התמונה (Machine Vision). שני המוצרים המרכזיים של החברה הם תוכנת eyeScan לאבזרים כמו טלפונים ניידים, מחשבים וציוד צריכה אחר, ותוכנת eyePlay לשליטה במשחקים באמצעות מחוות. התוכנות פועלות במערכות ההפעלה אנדרואיד, חלונות ו-iOS של אפל. הזכייה האחרונה באה לאחר שלפני כחצי שנה השלימה החברה את התאמת התוכנה למערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט, חלונות 8, שבאמצעותה ועלים מחשבי Ideapad של לנובו.
ערכת הפיתוח של Extreme
גם חברת Extreme Reality עובדת בתחום שבו תוכנה חכמה מחלצת מידע על מחוות המשתמש באמצעות מצלמה דו-מימדית סטנדרטית. החברה הוקמה בשנת 2005 בהרצליה, בהשקעה של Texas Instruments, קרן Crescent Point Lantern, קבוצת האנג'לים האמריקאית SV Angel ורון צרפתי.
התוכנה של החברה משמשת כממשק למשחקי מחשב וכממשק מבוסס מחוות במחשבים אישיים. החברה פיתחה ערכת פיתוח המאפשרת למתכנתים לפתח יישומים עבור מוצרי צריכה, וקיבלה לפני כשנה את ההסמכה של חברת NEC עבור קו מחשבי All-in-One PC מתוצרתה, ועבור הסגרה המקבילה של מחשבים מתוצרת סמסונג.
לקראת תערוכת CES היא הודיעה על מינוי שרית פירון כמנכ"לית החדשה של החברה. פירון מגיעה מחברת Kenshoo שבה שימשה כמנהלת הכספים. לפני-כן היתה מנהלת הכספים של Kenshoo והובילה אותה להנפקה ציבורית ולמכירתה ל-DG. היא גם שימשה כמנהלת הכספים של P-Cube והובילה את עיסקת מכירתה לסיסקו.
הגירסה החדשה של Omek
חברת Omek Interactive מבית שמש תציג את הגרסה החדשה (3.0) של תוכנת זיהוי המחוות שלה, Omek Beckon. הטכנולוגיה של החברה מחלצת מידע תלת-מימדי גולמי מתוך מצלמות תלת-מימדיות ומתרגמת אותו באופן שבו המכונה מסוגלת לפענח מחוות של בני-אדם.
המחוות מתורגמות לפקודות שליטה בחומרה או בתוכנה. הכלים של עומק עובדים עם כל המצלמות התלת-מימדיות הנפוצות כיום בשוק, ומאפשרים למפתחים לכתוב את הקוד פעם אחת, ולהשתמש בו פעמים רבות בפלטפורמות שונות.
החברה הוקמה בשנת 2006 על-ידי ג'אנין וגרשון קולטירוף. ג'אנין שימשה בעבר מנכ"לית חברת Net2Phone שנמכרה ל-AT&T ב-2001 תמורת 1.4 מיליארד דולר. ד"ר גרשון קולטירוף משמש כמנהל הטכנולוגי הראשי של החברה. לפני כן שימש כמנהל הטכנולוגי של IDT Video Technologies. לפני כשנה וחצי החברה גייסה 7 מיליון דולר מקבוצת משקיעים בהובלת קרן אינטל קפיטל.
ראוי לזכור שהישראלים אינם השחקנים היחידים המשחקים במגרש המשחקים של שפת הגוף הממוחשבת. גם טכנולוגיות זיהוי מבוססות מצלמה אינן הפיתרון היחיד. חברת Murata היפנית תציג בתערוכה גישה אטחרת לחלוטין שאותה היא פיתחה בשיתוף עם חברת Elliptic Labs: זיהוי מחוות המבוסס על מידע המגיע מחיישן אולטרא-סוני.
לפוסט המקורי ב-Techtime לחצו כאן
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

הדירה נמכרה ב-11.5 מיליון שקל - וזו הדירה הזולה ביותר שנמכרה בבניין
