חולמים לעבוד בעמק הסיליקון? מה דעתכם על פיטסבורג וקליבלנד
מחקר שפירסם מפקד התושבים האמריקאי מלמד שמהגרים כבר לא מעדיפים את עמק הסיליקון
יש לא מעט ישראלים היי-טקיסטים ואנשי הון סיכון שחלומם הוא לעבוד בעמק הסיליקון. בצדק, זאת בירת ההיי-טק האמריקאית.
במשך שנים זה היה המצב, אך כנראה שלא עוד. מחקר חדש שפורסם ביום חמישי האחרון על ידי מפקד התושבים האמריקני מגלה כי מהגרים מוכשרים מעדיפים כיום לעבוד בערים אחרות בארה"ב. ובעיקר באזור המכונה בארה"ב The rust-belt. אזורים בצפון ארה"ב, מדינות אזור Mid-Atlantic וחלק מהאזור המזרחי של המרכז-מערב.
המעבר הוא בעיקר לערים כמו פיטסבורג, קליבלנד וסנטלואיס. ערים אלה לא נתפסו בעבר כמרכזי היי-טק, אבל הן עושות מאמצים גדולים לגרום לכך שיותר עובדי היי-טק יגיעו לתחומן.
בערים אלה עלות המחייה זולה יותר מערים כמו סן פרנסיסקו וסן חוזה. המחקר מצא עוד כי אחוז המהגרים המוכשרים המגיעים לארה"ב עולה כיום על מהגרים חסרי כישורים. 30% מהמהגרים העובדים בארה"ב בעלי תואר ראשון לפחות.
ראסל הנקוק, יועץ טכנולוגי, אמר בתגובה כי מדובר בסימן אזהרה לתעשיית ההיי-טק באזור החוף של קליפורניה. העובדה שהרבה מאוד סטארט-אפים עובדים היום ללא משרדים, כשכל אחד נמצא פיסית במקום אחר - הוא אחד הגורמים המאפשרים לעובדי IT לעבוד כיום מכל מקום בארה"ב, ולא רק בעמק הסיליקון.
עם זאת לא צריך להפחית מערכה של בירת ההיי-טק. שם ממוקמים רוב מותגי האינטרנט הגדולים ועשרות חברות סטארט-אפ ישראליות מקימות שם משרדים. אחרות פוסחות על עמק הסיליקון ומקימות בניו יורק, שם מרוכזת תעשיית המדיה והפרסום.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
"יש מיליונרים מכל העולם שהוקסמו מהשכונה, רוצים כאן נכס - ולא מעניין אותם המחיר"

עמדתי בשקט ליד הלוח וחיכיתי, ביקשתי שקט, ואז הרמתי את הקול. כך נראה הרגע בו הבנתי שאני צריך לקחת הפסקה מהוראה

"יש מיליון דירות שצריכות להיבנות ואין מי שיתכנן אותן - הצעירים רואים שבהיי-טק אפשר להתחיל עם משכורות של 30 אלף שקל בחודש ועוזבים"

עדיין יש סיכוי טוב שנתניהו יגיע לאגף 10 בכלא מעשיהו - והוא יודע את זה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

"מאלצים אותנו לשלם אחרי שכבר התמכרנו": התכסיס של גוגל מכה שנית
