המדען הראשי ליזמים: הסתערו על הקלינטק והביו-טק
אמר את הדברים בכנס ההיי-טק; ישראל תתקשה לשמור על ההובלה בתקשורת ובתוכנה
ישראל תתקשה לשמור לאורך זמן על ההובלה בתחומים כמו תקשורת, תוכנה ומכשור רפואי נוכח התחרות העזה בעולם, ויש לתכנן כבר עתה את תחומי ההצטיינות העתידיים ולפתח בהם יכולות גבוהות - כך אמר המדען הראשי במשרד התמ"ת, אלי אופר. אופר, שדיבר בכנס ההיי-טק שערכו באחרונה בהרצליה קבוצת לוצאטו עורכי פטנטים, פירמת רואי החשבון BDO ומשרד עורכי הדין יגאל ארנון, ציין כי שני התחומים העתידיים המבטיחים ביותר הם תחום הקלינטק והביו-טכנולוגיה וקרא ליזמים הישראלים להתסער עליהם מבעוד מועד.
לכן, לדבריו, מקצה משרד המדען תקציבים גדולים יחסית לתחום מדעי החיים, במאמץ לפתח בישראל תעשייה משמעותית. אופר אמר, כי שיעור המענקים בתחום כמעט והכפיל את עצמו בתוך עשור. ב-2000 היה היקף המענקים לתחום מדעי החיים 14.3% מההיקף הכולל שמעניק המדען, ועד 2009 זינק ל-27.7%.
בהתייחסו לתרבות המימושים אמר אופר כי אין מקום לבקר יזם צעיר שפיתח חברה והיגר לבוסטון בתמורה ל-100 מיליון דולר. המדינה, אמר, צריכה ליצור את התנאים שיגרמו ליזם להישאר בישראל ולפתח בה את החברה עד לבשלות.
אופר הוסיף, כי על ישראל להיות ערה להתפתחויות בעולם בתחום המו"פ ולהשקעה האדירה שמבצעות מדינות אחרות בתחום. לדבריו, יש להגדיל את תקציב המדען הראשי בעוד מיליארד שקלים, בנוסף ל-2 מיליארד השקלים הקיימים, כדי לענות על צרכי המו"פ התעשייתי בישראל.
אופר הוסיף ואמר כי קשרים בין האקדמיה לתעשייה הם בעלי פוטנציאל עצום שעדיין אינו מנוצל כהלכה בישראל. הוא הדגיש כי העתיד שייך לשיתופי פעולה חוצי גבולות בין חברות, תאגידים, מדינות ויזמים, וכי הדבר יחייב שינוי מושגי יסוד כמו המרת "שליטה בידע" ו"שיתוף בידע".
כתבות מומלצות

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
