פרטנר תעבה את פרישת הסיבים האופטיים שלה בעיקר בתל אביב בהשקעה של מיליוני דולרים
כך נודע ל-TheMarker; החברה תחתום על עסקה ראשונה עם הרשות לפיתוח כלכלי תל אביב יפו במיליון דולר
פרטנר, שקיבלה אתמול את הרישיון המיוחד להפעלת שירותי טלפוניה פנים ארצית, מנהלת מגעים עם הרשות לפיתוח כלכלי תל אביב-יפו לפרישת סיבים אופטיים בתל אביב בהיקף ראשוני של מיליון דולר. היקף ההשקעה צפוי לגדול משמעותית למיליוני דולרים ברגע שהצדדים יגבשו סופית את מודל התמחור החדש ביניהן - כך נודע ל-TheMarker.
שרון קרן, מנכ"ל הרשות, צופה כי 2007 תהיה שנת ההשקעות של חברות התקשורת בפרישת סיבים אופטיים בערים הגדולות כחלק מהתפתחות התחרות במגזר העסקי בשוק הטלפוניה הפנים ארצית. כיום, פועלות העיריות בעיקר בפרישת סיבים אופטיים באמצעות קווי הניקוז בעיר.
על פי תחשיבי המחירונים, שהיתווה בשעתו רן קרול לעניין פרישת סיבים אופטים ברשתות הניקוז של הערים, העיריות רשאיות לגבות 15% על עלויות המחירון אך רווחיהן צפויים להיות בסדרי גודל נמוכים יותר בשל העלויות הישירות שלהן. עם זאת, חברות התקשורת החליטו לאחרונה לבצע את הפריסה בעצמן ולא להסתמך עוד על שירותיים קבלניים של חברה עירונית, ועל כן יש דרישה מצדן לשינוי תמחור הפרויקטים, כך שהעריות יקבלו בעיקר דמי ניהול.
כיום, מתבססת הפרישה בערים הגדולות בעיקר על פרישה לצורכי קווי תמסורת. זהו שוק שנפתח לתחרות לפני כארבע שנים, אך עדיין נותר בהיקף של כ-60 מיליון דולר בשנה, ושאינו מתבטא בתחרות גדולה. שני הצרכנים העיקריים של תשתית התמסורת בתל אביב הם מד-1, שנרכשה לאחרונה על ידי פרטנר, וחברת הכבלים HOT.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
המכונית הפרטית עוברת מהפכה שסוחפת את כל התעשייה
"חיים את הרגע": אוכלים במסעדות, יוצאים לבלות — וטסים לחו"ל
"הבטיחו לקדם אותי ואז הביאו מישהו מבחוץ. אם זה יקרה שוב – אתפטר"
נטישת מנהלים, חוב תופח — ותשואת חסר עמוקה: מה קורה בשיכון ובינוי?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"הפסקתי להעסיק צעירים. הם מפונקים ולא ראו אותי, אלא רק רצו לקחת ממני"
