110 מיליון דולר כבר בסבב הראשון: גיוס ענק לדרייבנטס של עידו סוסן והלל קוברינסקי
דרייבנטס פיתחה פתרון תוכנה המסייע לחברות תקשורת להגדיל את הקיבולת של הרשתות שלהן. את ההון היא גייסה מקרנות ההון סיכון בסמר ופיטנגו

עידו סוסן, מייסד אינטוסל, והלל קובריסקי, לשעבר מנכ"ל AT&T ישראל והאדם שסידר 19 מנדטים ליאיר לפיד - מוציאים לאור את הסטארט-אפ המשותף שלהם בגיוס ענק של 110 מיליון דולר. הסטארט-אפ, הפועל בתחום הטלקום, הוקם ב-2015 וזהו ההון הראשון שהוא מגייס מאז הקמתו. את הכסף השקיעו הקרנות בסמר ופיטנגו.
דרייבנטס פיתחה פתרון תוכנה (אותו היא מכנה Network cloud) המסייע לחברות תקשורת להגדיל את הקיבולת של הרשתות שלהן בעלויות נמוכות ולהתמודד עם השחיקה בשולי הרווח, הנובעת מאופן התמחור של גלישה ברשתות הקוויות לצרכנים. החברות קובעות את חשבון האינטרנט של הצרכנים לפי מהירות ולא לפי צריכה, ונאלצות להתמודד עם הגידול העצום בתעבורת הרשת שמתרחש בשנים האחרונות. הצרכנים צופים בסרטים באיכות גבוהה יותר, צורכים שירותי מוזיקה בסטרימינג, והחברות נדרשות להשקעות מסיביות כדי לאפשר זאת, אך אינן מעלות מחירים בהתאם — וכך שוחקות את הרווח התפעולי.

הגדלת הקיבולת של הרשתות מתבצעת על ידי רכישת נתבים (ראוטרים) ענקיים ויקרים משולבי תוכנה, מחברות כמו וואווי וסיסקו. ואילו דרייבנטס מציעה דרך חדשה המאפשרת לחברות התקשורת לרכוש נתבים 'טיפשים' וזולים, ולמצות את הקיבולת שלהם באמצעות תוכנה מרכזית המנהלת אותם מבחוץ. "החברות המסורתיות יודעות לייצר חומרה יקרה מאוד", מסביר סוסן, "ואילו אנחנו מציעים ארכיטקטורה חדשה לניהול הרשת, ומעבירים את מרכז הכובד מהחומרה היקרה לתוכנה הזולה".
המודל העסקי של דרייבנטס הוא בעצמו חדשני ומשמש חלק משמעותי מהצעת הערך שהיא נותנת ללקוחותיה — הוא בנוי על עלות קבועה של שימוש בתוכנה, ללא תלות בגידול בתעבורת הנתונים.

דרייבנטס מעסיקה כיום 130 עובדים, מהם 100 בישראל והשאר בניו ג'רזי. בשלוש השנים שבהן היא פועלת, כבר הכניסה עשרות מיליוני דולרים מלקוחות משלמים, ובחיקה חוזים של מאות מיליוני דולרים. ואולם סוסן מתגאה בהיותה חריגה בהיבט אחר — 40% מהמניות שלה הוקצו בתוכנית אופציות לעובדים, זאת לעומת סטנדרט של 10% בסטארט־אפים ישראליים. חלק מהעובדים כבר ראו כעת תמורה להשקעה, כשמכרו למשקיעים מניות (מכירה שניונית) בסך כולל של מיליוני דולרים בודדים.

לקרן בסמר יש עבר מוצלח מאד עם סוסן. הסטארט-אפ הקודם שהקים יחד עם שותפו רני ולינגשטין, אינטוסל (Intucell), נמכר ב-2013 לסיסקו ב-475 מיליון דולר. בסמר החזיקה ב-47% מאינטוסל לאחר שביצעה בה השקעה של 6 מיליון דולר, שנתיים בלבד לפני האקזיט - ונהנתה מתשואה פנומנלית. ביום האקזיט סוסן היה בן 27 בלבד.
קוברינסקי, מייסד משותף וסמנכ"ל האסטרטגיה של דרייבנטס, הוא ממייסדי חברת אינטרוויז שפיתחה פתרונות לשיחות ועידה לארגונים. אינטרוויז הוקמה ב–1994, שרדה את בועת הדוט.קום, ואולם הושקעו בה כ–100 מיליון דולר עד שנמכרה ב–2007 לענקית הטלקום האמריקאית AT&T תמורת 121 מיליון דולר. אינטרוויז הפכה למרכז הפיתוח הישראלי של AT&T וקוברינסקי שימש כמנכ"ל.

קוברינסקי הוא גם מקורבו של יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, הנחשב למי ש"הקים את יש עתיד מאפס", כפי שלפיד עצמו אמר בכנס לאחר בחירות 2013, שבהן זכתה המפלגה להישג פנומנלי של 19 מנדטים. הוא ניסח אסטרטגיה ועקרונות למפלגה, והיה מנהל הקמפיין.
אדם פישר, השותף המנהל שהוביל את ההשקעה מטעם קרן בסמר מסר בהודעת החברה לתקשורת כי: ״דרייבנטס מייצרת את אחת ההזדמנויות המשמעותיות יותר בתחום תשתיות הרשת בעשרים השנים האחרונות, והארכיטקטורה שלה תהיה המסמר האחרון בארון המתים של תחום התקשרות המסורתי. אנחנו שמחים על ההזדמנות לתמוך בעידו פעם נוספת״.
אהרון מנקובסקי, שותף מנהל בפיטנגו, מסר בהודעת החברה לתקשורת: "בעולם הטכנולוגיה, אחת לכמה שנים מתחילה מהפכה על ידי חברות כמו גוגל, פייסבוק ואמזון. אין לי ספק שדרייבנטס תעשה זאת בתחום ניהול רשתות".
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר