350 מיליון דולר בין תל אביב לסיליקון וואלי: לימור מקרן בירד מקשרת בין סטארט-אפים ישראליים לשוק האמריקאי
ישראל וארה"ב השקיעו דרך קרן בירד, שהוקמה כבר ב-1977, בכאלף סטארט-אפים ■ לימור נקר וינסנט, שהיתה נספחת ישראל בארה"ב, היא סמנכ"ל פיתוח עסקי בבירד ואחראית על התכנית שמחפשת מיזמים בתחומים האנרגיה

לימור נקר וינסנט היתה נספחת ישראל בארה"ב, שם גם לראשונה התחילה לעבוד בקרן בירד ולפני 8 שנים התמנתה לסמנכ"ל פיתוח עסקי של הקרן והאחראית על אחת מתוכניות הדגל שלה, בירד אנרגיה.
קרן בירד הוקמה ב-1977 כשיתוף בין ממשלת ישראל וממשלת ארה"ב במטרה לקדם מחקר ופיתוח תוך יצירת שיתופי פעולה טכנולוגיים בין חברות ישראליות ואמריקאיות. כל ממשלה השקיעה בקרן 55 מיליון דולר. עד היום הקרן השקיעה בקרוב ל-970 חברות סכום כולל של מעל 350 מיליון דולר.
שיתופי פעולה שמקבלים תמיכה מהקרן זוכים עד ל-50% ממימון פעילות הפיתוח שלהם או מיליון דולר לפרויקט בתצורה של מענק מותנה, כלומר החזרת המענק מבוצעת ממכירות החברה בלבד, החזר בגובה של 5% שנתי ועד 150% מגובה המענק שניתן. לקרן יש שלושה ערוצי השקעה.
הקרן המרכזית תומכת בפרויקטים במגוון תחומים החל מתוכנה, סייבר, פינטק, טכנולוגיות מזון אגרוטק, איכות סביבה, ביטחון המולדת, חלל, רפואה דיגיטלית, תקשורת, טכנולוגיות בנייה ועוד. בנוסף אליה קיימות שתי תוכניות ייחודיות; הראשונה בתחום האנרגיה עליה אחראית לימור והשניה תוכנית שמקדמת פתרונות למגיבים ראשוניים כגון כוחות חילוץ והצלה, מגן דוד אדום, לוחמי האש, המשטרה ועוד.
לימור מציינת כי התהליך הוא תחרותי והחברות נבחנות בשלושה מדדים עקריים: חדשנות, סינרגיה בין החברות והיכולת שלהן לפתח את המוצר במשותף וכמובן השוק. לקרן הרגילה יש שני מועדי הגשה, האחד בספטמבר והשני במארס. שתי החברות מגישות יחד את תקציר המנהלים ומי שנמצא מתאים מקבל המלצה לבצע הגשת מועמדות שתיבחן על ידי גורמים מרשות החדשנות מהצד הישראלי ונציגים מ-NIST, מטעם ארה"ב.
שוחחנו עם לימור על התהליך כולו והאופן בו הקרן עוזרת לחברות הישראליות למצוא שותפים מתאימים, כיצד מוגדרת שותפות ואילו פרויקטים יכולים לבצע שיתופי פעולה עם אוניברסיטאות. לימור שיתפה בטעויות שחברות מבצעות במהלך ההגשה, על התזמון הנכון להגשת המועמדות, מהן דרישות המינימום שחברה צריכה לקיים כדי להגיש מועמדות, מה נכון להכניס בתקציב המענק ואיך לבנות את התוכנית העסקית. לימור גם סיפרה על היחס בין התוכניות השונות של רשות החדשנות וקרן בירד, וגם חלקה את התחזית שלה לסקטורים החמים ל-2019.
התוכנית בשיתוף הרדיו הבינתחומי FM 106.2, בהפקת חן גולן. הצטרפו אלינו לקבוצת הפייסבוק של הסטארטאפיסטיות ונשמח אם תמליצו לחברים! האזנה נעימה :)
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"לעבודה שלי יש סטיגמות, היא לא נחשקת. אבל לא אכפת לי מה חושבים"
"שגר ושכח": האם יש מניה ששווה להשקיע בה ל-20 שנה?

בשקט בשקט, העלימה מקדונלד'ס אופציה מהתפריט – והיא יודעת בדיוק למה

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
