אלפי ישראלים ישתתפו בשבוע היזמות
7 מיליון איש ישתתפו באלפי אירועים בשבוע היזמות העולמי, שייפתח היום ב-126 מדינות ■ בישראל, שבה נערכים האירועים זו השנה הרביעית ברציפות, התקציב הצנוע - 120 אלף שקל בלבד - מגיע בעיקר ממוסדות אקדמיים ■ המדינה אינה לוקחת חלק ביוזמה
>> 120 אלף שקל - זה התקציב הצנוע שנמצא בידי מארגני שבוע היזמות העולמי בישראל, שנפתח היום. הוא מגיע בעיקר ממוסדות אקדמיים. למרות תנאי הפתיחה המצומצמים נהפך שבוע היזמות למותג העומד בפני עצמו זו השנה הרביעית, ומושך אליו אלפי אנשים שישתתפו במאות אירועים.
היוזמה העולמית התחילה בבריטניה ב-2006, כשקרן קאופמן הפילנתרופית, העוסקת במחקר יזמות, החליטה להרחיב מודל בריטי שמטרתו היתה לעודד צעירים ליזמות כדי לשבור מסורת מוכרת, שלפיה אם אביך עבד במגזר ציבורי, גם אתה תעבוד שם, ואם אביך היה אופה - זו תהיה גם דרכך.
הקרן החליטה להפיץ את בשורת היזמות בעולם למשך שבוע אחד בשנה, וגייסה לא מעט תומכים נוצצים: ראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר, נשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי ונשיא ארה"ב לשעבר ביל קלינטון, וגם אנשי העסקים מייקל דל וריצ'רד ברנסון, שהודיעו על תמיכתם בפלטפורמה.
המודל פשוט: בכל מדינה (השנה משתתפות 126 מדינות) נערכים כל הגורמים העוסקים ביזמות לאירועים ייחודיים שיוצאים לפועל באותו שבוע ומטרתם לחשוף צעירים עד גיל 30 לתחום. אלה מטלון, יו"ר שבוע היזמות בישראל ומנכ"לית פורום MIT ליזמות, אומרת כי אירועים אלה היו יוצאים לפועל כך או אחרת, אבל ההכרזה על השבוע העולמי מאפשרת למקד את תשומת הלב לנושא.
בישראל יתקיימו השבוע יותר מ-200 אירועים, ובהם כאלה שיזמו באופן עצמאי ארגונים שונים, ואחרים שיזמו מארגני השבוע. כך למשל, בתוכנית "יזם על הבר" יגיעו יזמים לפאבים כדי לשתות בירה ולדבר עם צעירים. במסגרת פרויקט "שורשים" יגיעו יזמים לבתי הספר שבהם למדו כדי לדבר עם תלמידים.
קרן שמש עורכת אירוע ליזמיה במשך השבוע. ארגון אהב"ה, המקדם יזמות של מוגבלים, חוגג גם הוא, ובמגזר הערבי ייחשפו כ-2,000 צעירים למפגשים עם יזמים ערבים בכפרים ובבתי ספר.
במשך השבוע יוכרזו זוכי פרס ראש הממשלה ליזמות, וזוכה תחרות העסקים היצירתיים של שנקר ו-TheMarker, רועי יולוס, מנכ"ל חברת גרינבו, יתחרה ביזמים אחרים בתחרות העולמית בדנמרק.
מטלון, ששמחה על ההתגייסות לאירועי השבוע היתה שמחה אם גם המדינה היתה מצטרפת, מממנת ומסייעת בפעילות. "יש לנו מתנדבים נהדרים שעובדים חודשים על ארגון האירועים, אבל אם המדינה היתה מרימה את דגל היזמות, גם באופן מעשי היה קל יותר", היא אומרת.
"נוצר מצב אבסורדי שבו יזם בעל שם מוכן להגיע לבית הספר שבו למד, ובית הספר אומר 'לא תודה', כי אין גיבוי ממשרד החינוך. סיוע כספי היה עוזר, אבל בעיקר סיוע מול ביורוקרטיה". מטלון מוסיפה כי "יזמות היא קטר צמיחה כלכלי משמעותי, ועידודה על ידי הממשלה כבר מגיל צעיר ירחיב את רמת החשיפה לקהלים שאינם חושבים על האופציה".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

פתאום ההשקעות הכי חמות צונחות: נפט, סחורות, תשואות – למה זה קורה?

"הבית שלי בגד בי": תל אביבית שעוזבת אחרי שלושה עשורים מגלה מה שבר אותה

"חייתי במסיבה תמידית, אבל זה היה כלוב מזהב. עבודה חסרת משמעות"
פקק האוניות מול נמלי ישראל דועך והולך, ולא מהסיבות הנכונות
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

"אפשר להרוויח 30-20 אלף שקל בחודש מעבר למשכורת": איזה עסק הכי רווחי - פלאפל, פיצה, סושי או שווארמה?
