שכונה בשבוע השכונה שבה מחיר דירה ממוצע הוא 3 מיליון שקל: "יש פה כזה ביקוש, שכבר בהריון רושמים לגן"
הכירו את רמת בית הכרם - בין השכונות היחידות בירושלים שנשמר בהן הצביון החילוני

שכונת רמת בית הכרם בירושלים הוקמה ב–1991, ונמצאת במערב העיר, צמוד לשכונת בית הכרם. היא מאופיינת בבנייה רוויה ובמרכזה פארק גדול.
על המפה

כמה זה עולה לנו?
איציק גרינוולד-מבטח
מצב משפחתי: נשוי + 1
שכירות חודשית: 6,500 שקל
ותק בדירה: שלוש שנים
איציק גרינוולד־מבטח ומשפחתו עברו לרמת בית הכרם בירושלים לפני שלוש שנים. "אנחנו גרים בדירת 4 חדרים עם מרפסת, מחסן וחניה, ומשלמים 6,500 שקל לחודש. בית הכרם היא שכונה ליברלית עם מעט דתיים ביחס לשאר השכונות בעיר. היינו רוצים לקנות פה דירה, אבל המחירים גבוהים".

למה כדאי לגור בשכונה?
"בית הכרם היא בין השכונות היחידות בעיר שנשמר בהן הצביון החילוני, ובין היתר זה מתבטא בזה שבית הקפה של הוועד (בית קפה שיתופי־קהילתי, ללא מטרות רווח; י"ב) פתוח בשבת. יש פה הרבה אקדמאים שלומדים או מלמדים באוניברסיטה העברית בגבעת רם — שנמצאת במרחק הליכה. רוב התושבים גרים במרחק כמה דקות הליכה מהרכבת הקלה. ההתניידות ברכבת נוחה ואנחנו משתמשים במכונית רק לנסיעות מחוץ לעיר.
"יש בשכונה סופר גדול, אחד בבית הכרם, ובאחרונה פתחו סופר נוסף צמוד לשכונה. בבית הכרם יש כמעט הכל — חנויות, מזון מהיר, דואר, בתי קפה, פארק גדול במרחק הליכה שכולל מדשאות, מתקנים לילדים ופינות ישיבה.
"מבחינת חינוך — יש באזור הרבה מסגרות טובות לגיל הרך וגם לגילים מתקדמים יותר. יש בתי ספר יסודיים בבית הכרם ויש את תיכון ליד"ה, שנחשב מעולה. החינוך בשכונה מותאם לאוכלוסייה ומבוסס על פלורליזם וקבלת האחר. אחד החששות של התושבים הוא שאם לשכונה לא יהיה צביון חילוני אז גם מסגרות החינוך ישתנו.
"ברמת בית הכרם לכל התושבים יש חניה בטאבו, אבל בבית הכרם רק למעטים יש חניה משלהם והרוב חונים ברחוב, כך שנוצרה באזור מצוקת חניה קשה. רמת בית הכרם תוכננה עם יותר מחשבה על זוגות צעירים מבחינת נגישות".

למה לא כדאי לגור בשכונה?
"יש בשכונה מסגרות חינוך טובות אבל הביקוש הרבה יותר גבוה מההיצע — וברגע שנכנסים להריון כבר רושמים את הילד לגן, כי המקומות נתפסים במהירות.
"חלק גדול מתושבי השכונה סובלים בגלל שני פרויקטים גדולים שנבנים בימים אלה בירושלים — כביש 16, שאמור לעבור בסמוך לשכונה ולהוות קיצור דרך ליציאה מהעיר, והקמת קו חדש של הרכבת הקלה. בינתיים, בגלל העבודות יש רעש רב וקשה לצאת מהעיר. עם מכונית פרטית סובלים מפקקים — שכן כל הכניסה לעיר בשיפוצים כבר שנים — ואם משתמשים בתחבורה ציבורית במקום, זה מסורבל כי צריך לקחת את הרכבת הקלה ואז להחליף לאוטובוס.
"בימים אלה פתחו התושבים במאבק נגד תוכנית להקמת בית החלמה ליולדות שמיועד למגזר החרדי. תושבי השכונה הוותיקים חוששים מהשתלטות חרדית, אבל הבעיה היא לא רק הרצון לשמור על הצביון החילוני של השכונה, אלא גם העובדה שהסבת המבנה נעשתה במחטף ובניגוד גמור לרצון תושבי השכונה. זה ייצור עומס מבקרים באזור שהוא גם ככה צפוף ואין בו מקומות חניה".
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר