שכונה בשבוע: "לא האמנתי שאגור פה. המחירים ניצחו"
עידן מורד עבר לגור בשכונת הפארק בחדרה לפני שנה וחצי ■ "כשהגעתי לשכונה אמרתי לאשתי שאני אפתח את החלון ואראה שחור בעיניים - בדיעבד, אנחנו מרוצים. יש פה קהילה מדהימה"

הפארק היא שכונה חדשה במזרח חדרה, והבנייה בה כוללת בנייני מגורים בני 3–20 קומות ובתים צמודי קרקע.
על המפה

כמה זה עולה לנו?
עידן מורד
מצב משפחתי: נשוי + 2
כמה עלה הנכס? 1.95 מיליון שקל
מתי נרכש? 2018
עידן ומשפחתו עברו מכפר סבא לחדרה לפני שבע שנים, ולבית שהם גרים בו כיום בשכונת הפארק לפני כשנה וחצי. "בהתחלה גרנו בדירת 4 חדרים, שעלתה לנו 1.04 מיליון שקל, ואחרי 5.5 שנים מכרנו אותה ב–1.4 מיליון שקל ועברנו לבית שבו אנחנו גרים עכשיו — 5 חדרים עם חצר וחניה. היה לי קשה לעבור מכפר סבא לחדרה. מבחינה תדמיתית הפער עצום, אבל המחירים ניצחו. בדיעבד, אנחנו מרוצים. יש פה קהילה מדהימה".

למה כדאי לגור בשכונה?
"שכונת הפארק נוחה להתניידות ברגל, יש סופר במרחק 300 מטר ובאחרונה נפתח כאן מרכז מסחרי. יש בשכונה תחבורה ציבורית, אבל היא קיימת רק על רחוב אחד והתדירות לא גבוהה. אם נוסעים במכונית, כבישי היציאה מהשכונה טובים, כביש 4 צמוד ובתוך כמה דקות אפשר להגיע גם לכביש 6.
"היתרון הבולט של השכונה זה תחושת הקהילתיות שיש כאן. כשהגעתי לשכונה אמרתי לאשתי שאני אפתח את החלון ואראה שחור בעיניים. אני לא מאמין שאני גר בחדרה. אבל אז פתחתי קבוצת פייסבוק וגייסתי אנשים לוועד השכונה. כיום, עם משבר הקורונה, יש בקבוצה גם את התושבים וגם את העסקים שנמצאים במצב רע, אז מפתחים הרבה יוזמות משותפות — וובינרים, סרטונים דיגיטליים, משלוחי אוכל לבתים ועוד".

למה לא כדאי לגור בשכונה?
"אני עובד ברמת החייל ומגיע במכונית. אני משתדל לצאת אחרי הפקקים בבוקר, אבל בערב הנסיעות הן סיוט, וזה יכול לקחת שעה עד שעה וחצי. יש תחבורה ציבורית, אבל אני צריך להיות נייד לצורך פגישות בעבודה. אשתי עובדת בפרדס חנה־כרכור ומגיעה ברכב, אין לה אפשרות להגיע בתחבורה ציבורית. יש לה פקקים, אבל הנסיעה אורכת 20–30 דקות.
"נקודת כואבת בשכונה זה השבת. יש חוק עזר עירוני שאוסר לפתוח עסקים בשבת, וזה מבריח את בעלי העסקים. אין לנו בתי קפה או מסעדות באזור ואין איפה לבלות בערב חוץ מבפיצרייה. בשביל לבלות צריך לצאת מהעיר. יש פה אוכלוסייה חרדית חזקה, אבל 90% מהאנשים בשכונה חילונים, והיינו רוצים שיהיה מה לעשות פה בשבת.

"עוד קושי בשכונה נוגע למוסדות החינוך. בנו בית ספר בצמוד לקווי מתח, ואחרי מאבק צימצמו את שטחו ומספר הכיתות בו כדי להתרחק מהם. בינתיים, הילדים לומדים בבית ספר מחוץ לשכונה. גם מבחינת גני הילדים יש בעיה כי העירייה לא בנתה מספיק בשכונה, אז יש שלושה גנים שנמצאים בקראוונים, ואין בהם שירותים. יש סייעת שהתפקיד שלה לצאת החוצה עם הילדים לקראוון קטן בחוץ שמשמש לשירותים. אין פינות העשרה והגן קטן. היתרון זה הגננת, שמפצה על הכל.
"הכי מעצבן זה הארנונה והמסים. משלמים ארנונה בצורה שנקראת ברוטו־ברוטו, שכוללת שטחים ציבוריים שמשמשים אותנו. החישוב פה זהה לכפר סבא וזה קצת הזוי. יש פה הרבה דברים שעוד לא נפתחו, אין שום סיבה שנשלם כמו מישהו שגר בכפר סבא".
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר