שכונה בשבוע "אין כאן כלום, אבל אני אוהב את השקט הזה": המקום שבו תמצאו קוטג' 8 חדרים ב-1.8 מיליון שקל
הכירו את שכונת שרונית בלהבים ■ דן כהן: "אנחנו משלמים ארנונה בסך 2,000 שקל לחודשיים, ומרגישים שאנחנו מקבלים תמורה ראויה"

שכונת שרונית במועצה המקומית להבים, שנמצאת צפונית לבאר שבע. השכונה נמצאת בדרום־מערב היישוב, בסמוך לכביש 31, כביש 40 וכביש 6, והיא מאופיינת בבתים פרטיים בלבד.
>> כאן גרים בכיף? כך נראים החיים בשכונות מבוקשות בישראל - לחצו לפרויקט המיוחד
על המפה

כמה זה עולה לנו?
דן כהן
מצב משפחתי: נשוי + 3
כמה עלה הנכס? 800 אלף שקל
למגרש של 500 מ"ר
מתי נרכש? 2015
דן כהן גדל בדרום, ולאחר כמה שנים שבהן חי במרכז, עבר עם משפחתו לשכונת שרונית במועצה המקומית להבים. "קנינו מגרש של 500 מ"ר ב–800 אלף שקל ב–2015, ועליו בנינו בית פרטי עם 7 חדרים, חצר וחניה צמודה. יש כמה סוגי מגרשים — של 350 מ"ר, 500 מ"ר ודונם. מגרש בגודל שקנינו כבר שווה כיום 1.2 מיליון שקל. בחרנו בשכונה הזאת כי אפשר לקנות בה מגרשים ולעצב את הבית כרצונך. אנחנו משלמים ארנונה בסך 2,000 שקל לחודשיים, ומרגישים שאנחנו מקבלים תמורה ראויה".

למה כדאי לגור בשכונה?
"גרנו במרכז, וכשהתחלתי לעבוד בבאר שבע החלטנו לעבור דרומה, והקרבה לכביש 6 משכה אותנו לכאן. אני מגיע לעבודה ברכב פרטי, ואם יש לי פגישות בתל אביב אז אני משתמש ברכבת, שלוקח לה כשעה להגיע לתל אביב. הנסיעה לבאר שבע אורכת כ–20 דקות כשאין פקקים, אך אם יש היא יכולה להתארך ל–35 דקות. עם זאת, בונים כיום מחלף חדש בלהבים שצפוי לקצר את עומסי התנועה בבוקר.
"האוכלוסייה בשכונה ובכלל ביישוב היא אוכלוסייה חזקה, ובשכונה רוב המשפחות הן זוגות צעירים עם ילדים. אני חושב שלגדל ילדים ביישוב קהילתי כזה זה הרבה יותר קל ונגיש; הקהילתיות, הסביבה והנגישות עוזרים מאוד. שניים מהילדים שלנו לומדים בגנים ביישוב ואנחנו מרוצים מאוד מהחינוך. יש ביישוב גם חוגים לילדים, וקאנטרי שכולל סאונות ובריכת שחייה לילדים עם מגלשות. בנוסף, יש הרבה פארקים וטיילת של קק"ל לאורך החלק הצפון־מזרחי, ואפשר להגיע ליער להב תוך כמה דקות נסיעה.
"יש בלהבים מרכז מסחרי וסניפים של קופות חולים כללית ומכבי, יש סופר, סניף דואר ובית קפה. בשכונה עצמה עדיין אין כלום, אבל אני אוהב את השקט הזה, שלא באים מבחוץ לקבל שירותים. עם זאת, יש פה את בית האבות פאלאס להבים, שמתחתיו אמור לקום עוד סופר ומרכז קניות קטן".

למה לא כדאי לגור בשכונה?
"בתוך להבים אין תחבורה ציבורית. האוטובוס שעובר פה נועד להביא אנשים מבאר שבע ליישוב ובחזרה, אז יש לו פה כמה תחנות, אבל זה לא באמת ריאלי. השכונה חדשה ולכן אין פה עדיין גני ילדים או בתי ספר, רק ביישוב עצמו, אז מי שגר בשרונית צריך רכב.
"להערכתי, רק כ–40% מהשכונה מאוכלסים, וזה אומר שחיים בשכונה בבנייה. אין מדרכות, אין פיתוח. עברנו לפה מתוך הנחה שבעתיד השכונה תהיה מפותחת וחדשה. אין פה בית ספר תיכון, בני הנוער נוסעים לתיכון אזורי אשל הנשיא (במועצה האזורית מרחבים; י"ב).
"אין אפשרויות תעסוקה בתוך היישוב. חלק מהאנשים ביישוב עובדים במפעלי ים המלח, חלק בבאר שבע, והרבה עובדים במרכז".
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר