משבר הקורונה: רשות מקרקעי ישראל דחתה מכרזים לאלפי דירות
המהלך צפוי להחריף את המחסור המסתמן בשוק הבנייה ■ בין היתר, נדחה המכרז הענק לבניית 1,395 דירות במזרח רמת גן ■ רמ"י: "בשלב זה, מדובר בדחיית מועדי הסגירה עד לאחר הפסח"

רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) דוחה שיווק של מגרשים לבניית אלפי דירות, על רקע משבר הקורונה. המהלך צפוי להחריף את המחסור המסתמן בשוק הבנייה.
לפני המשבר, תכננה רמ"י להוציא למכירה מגרשים בהיקף חסר תקדים כמעט, חלק גדול מהם באזורי הביקוש, לאחר שבחודשים הראשונים של השנה דשדש קצב המכרזים.
ב-12 המכרזים שתוכננו לחודש מארס אמורים היו הקבלנים לזכות במגרשים לבנייה של כ-4,000 דירות - מרביתן במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן". בין היתר, נדחה המכרז הענק לבניית 1,395 דירות במזרח רמת גן. המכרז עורר עניין רב בענף, שכן זהו אחד המגרשים הבודדים שהרשות איתרה בלב אזור הביקוש. כמו כן, בוטלו מכרזים בחריש ובאשקלון.
דובר רשות מקרקעי ישראל מסר: "מתוך התחשבות בנסיבות ובהשפעה על כלל המשק, הוחלט לדחות את מועדי סגירת המכרזים שהיו צפויים להסגר בשבועות הקרובים. בשלב זה, מדובר בדחיית מועדי הסגירה עד לאחר הפסח - ב-27 באפריל. רמ"י תמשיך לבחון בכל העת את מצב השוק ותעדכן את הנחיותיה ותכלכל את מעשיה בהתאם. הכל על מנת לאפשר את ההתמודדות הנכונה עם התקופה המאתגרת".
גורמים בענף הבנייה אמרו בימים האחרונים, כי חברות יזמיות שביקשו לקבל מהבנקים ערבויות ביצוע נתקלו בקשיים טכניים. הערבויות נדרשות כתנאי להשתתפות במכרזי הרשות וכן מכרזים אחרים. כוח האדם הזמין בבנקים הצטמצם בעשרות אחוזים בגלל כניסתם של חלק מהעובדים לבידוד והוראות משרד הבריאות לצמצם את הנוכחות במקומות העבודה.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

6,269 משקי בית זכו בהגרלה. אבל האם בכלל כדאי לקנות דירה בהנחה?
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

בעל הבית מרוויח 15 אלף שקל ללילה - החיים של השכנים נהפכו לסיוט
