המדינה הכניסה 5 מיליארד שקל מקרקעות שרונה
כך אמר היום מנהל רשות מקרקעי ישראל, עדיאל שמרון, במהלך ראיון שנערך עמו ■ עוד לדברי שמרון, השבוע פורסם מכרז קרקע ראשון על בסיס תוכנית שאישרה הותמ"ל לבניית 3,600 דירות באשקלון

מנהל רשות מקרקעי ישראל עדיאל שמרון חשף היום (ד') כי השבוע פורסם מכרז קרקע ראשון, על סמך תוכנית שאישרה הוועדה לתכנון מהיר למגורים - הותמ"ל. "אנחנו פרסמנו השבוע מכרז ראשון של תוכנית ותמ"לית ל- 3,600 יחידות דיור בעיר היין באשקלון. מדובר בתכנית של 11 אלף יחידות דיור, מתוכן אלפי יחידות דיור יהיו להשכרה ארוכת טווח. בקרוב תשווק קרקע נוספת שאושרה בוותמ"ל ביישוב שוהם וגם שם ייועדו קרקעות לדיור בהשכרה ארוכת טווח".
שמרון התייחס גם למיזמים הנדל"ניים בשרונה ואמר: "שרונה זה דוגמה לקרקע שבעבר לא היתה שווה כלום, ועד היום המדינה הרוויחה ממנה כבר 5 מיליארד שקל. כמפעל עסקי, אנחנו מתזמנים את ההכנסות שלנו לאורך השנים על מנת לממן את ההנחות בפרוייקטים להשכרה או במחיר למשתכן".
טירוף הנדל"ן בתל אביב ובחיפה. האינטרסנטים והנדל"ניסטיות בשיחה פתוחה
עוד אמר שמרון כי "הבעיה המרכזית של עליית מחירי הנדל"ן והיכולת להגדיל את ההיצע היא ראשי הערים. אני לא בא להשמיץ. ראש העיר מסתכל על העיר ועל הצרכים שלה. אני שמח היום להגיד שכשמחיר למשתכן נותנת מענה לבני המקום וכשראש העיר, שהוא פוליטיקאי, מבין שבאמצעות הגדלת מס' יחידות הדיור של הבוחרים שלו הוא מגדיל פופולריות, הוא תומך. אם ראשי הערים יטו שכם, הם ייבחרו בבחירות הבאות ואנחנו מרגישים שהיום הם שותפים".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"לעבודה שלי יש סטיגמות, היא לא נחשקת. אבל לא אכפת לי מה חושבים"
"שגר ושכח": האם יש מניה ששווה להשקיע בה ל-20 שנה?

בשקט בשקט, העלימה מקדונלד'ס אופציה מהתפריט – והיא יודעת בדיוק למה

"פעם, בקיץ עוד אפשר היה למצוא טיסה ליוון ב–150 דולר. היום, זה כבר 450"
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"יש מיליונרים מכל העולם שהוקסמו מהשכונה, רוצים כאן נכס - ולא מעניין אותם המחיר"
