הרצליה מתכננת: במקום מכון טיהור שפכים - שכונה עם 2,500 דירות
הבנייה תהיה במגדלים של 40-25 קומות, כש-15% מהדירות ייועדו לדיור בר השגה לתושבי העיר
שכונה שתכלול 2,500 דירות במגדלים מתוכננת לקום במקום המכון לטיהור שפכים (מט"ש) של העיר הרצליה, שצפוי להיסגר. עוד צפויה השכונה לכלול כ–60 אלף מ"ר של שטחי תעשייה ומסחר, וכן מגוון מבני ציבור.
תכנון השכונה החל בשבועות האחרונים ביוזמת עיריית הרצליה, ששכרה לצורך העניין את שירותיו של משרד האדריכלים נעמה מליס. עוד נודע כי בימים אלה מנהלת עיריית הרצליה מגעים עם מכון טיהור שפכי גוש דן (שפד"ן), לקראת העברת השפכים של העיר לטיפולו, לאור סגירתו הצפויה של המט"ש העירוני.
המתחם שעליו מקודמת התוכנית הוא בשטח של כ–600 דונם. מדובר באדמות רשות מקרקעי ישראל, המהוות המשך של השכונה החדשה הנבנית על קרקעות של קיבוץ גליל ים, לכיוון דרום, עד למתחם גלילות הנמצא בתחום שיפוטה של רמת השרון. נתיבי איילון תוחמים את המתחם ממערב, וקיבוץ גליל ים ורמת השרון ממזרח.
על פי התוכנית, הבנייה תהיה במגדלים של 25 עד 40 קומות, כש–30% מהדירות במתחם יהיו קטנות, וכ–15% מהדירות יהיו מיועדות לדיור בר־השגה — בחלוקה שווה בין שכירות לבעלות, עבור תושבי הרצליה. עוד מתוכנן לקום במתחם מרכז הצלה אזורי, שיאגד את תחנות כיבוי האש, המשטרה ומגן דוד אדום הפועלות באזור.
משה פדלון, ראש עיריית הרצליה, אמר על התוכנית: "קידום התכנון לקרקע שבה פועל המט"ש הוא חלק מתוכנית אסטרטגית עירונית כוללת, וממדיניות תכנונית וביצועית, המיושמת בקצב מזורז זה כשנה. מטרת התוכנית היא להגדיל את שטחי המגורים בעיר, לייצר רצף אורבני, ומעל לכל — לתת לתושבי הרצליה את האפשרות ואת ההזדמנות להמשיך ולגור בעיר בדיור בר־השגה".
מהנדס העיר הרצליה, האדריכל מייק סקה, הוסיף כי התכנון המפורט צפוי להסתיים בתוך כחצי שנה, אז תובא התוכנית לאישורה של מועצת העיר. לאחר מכן, לדבריו, התוכנית צפויה להמשיך אל ועדת התכנון המחוזית, או אל אחד משני מוסדות התכנון האלטרנטיביים והמהירים יותר — וד"ל או ותמ"ל.
לדברי סקה, "מדובר בתקדים, שכן עוד לא היה מקרה שבו מפנים מכון טיהור שפכים לטובת שכונת מגורים". מדובר במכון חדש יחסית, שהחל לפעול לפני פחות מעשור. לשאלה מהן ההשלכות של פעילות המכון על זיהום הקרקע במתחם, השיב סקה כי מדובר בזיהום שטחי — הרבה פחות חמור מזיהומים תעשייתיים, שגם עמם מנסה המדינה להתמודד על מנת לאפשר בנייה למגורים במרכז.
יחד עם הקרקעות של קיבוץ גליל ים, בעקבות התוכנית החדשה הבנייה בהרצליה צפויה להתרחב לכיוון דרום, ולכלול 6,500 יחידות דיור — לפני תוספת "שבס", המאפשרת להגדיל את מספר היחידות עד לכמעט 8,500 דירות. בנוסף, עיריית הרצליה אמורה לחתום בשבועות הקרובים על הסכם גג עם הממשלה לבנייתן של עוד כ–7,800 דירות.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

הסטודנטים באקדמיה נדרשים לראשונה לחשיבה מעמיקה - והתוצאות עגומות

6,269 משקי בית זכו בהגרלה. אבל האם בכלל כדאי לקנות דירה בהנחה?
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון
