קבינט הדיור צפוי לאשר הקמת מתחם הכניסה לירושלים; העלות: 1.4 מיליארד ש'
משרד השיכון יגיש לאישור שבעה מתחמים "מועדפים לדיור" בערים שונות, בהיקף של 34,300 דירות ■ עוד ערים ברשימה - אשקלון ומתחם אפולוניה בהרצליה
קבינט הדיור צפוי להתכנס מחר (ב') בצהריים על מנת לאשר שורת החלטות בתחום התכנון והבנייה, בהן העברת שבעה מתחמים לתכנון מזורז באמצעות ותמ"ל (ועדה לקידום מתחמים מועדפים לדיור), הקמת מתחם "שער העיר" בכניסה המערבית לירושלים בהשקעה של 1.4 מיליארד שקלים, וכן צפוי הקבינט לדון בהקמת רשות ממשלתית להתחדשות עירונית.
כפי שנחשף לפני כחודשיים, צפויה הרשות שתוקם לפעול תחת שר השיכון, שיוסמך לנהל אותה יחד עם מליאה שתורכב מנציגי משרדי הממשלה הנוגעים בדבר. מטרותיה של הרשות, על פי הצעת ההחלטה, תהיינה "לתמוך בפעילות להתחדשות עירונית, להגדיל את היקף וקצב הפרויקטים המגיעים לידי מימוש ולהאיץ תהליכים שיעודדו את פעילות ההתחדשות העירונית".
במסגרת החלטה נוספת שצפויה להגיע לשולחן, צפוי משרד השיכון להביא לאישור הקבינט הצעה לפיה שבעה מתחמים, בהיקף כולל של 34,300 דירות, יוכרזו כ"מתחמים מועדפים לדיור". ההכרזה תאפשר את העברת תכנון המתחמים לידי ה-ותמ"ל, גוף התכנון שהוקם לאחרונה ביוזמת משרד האוצר, המוסמך לאשר תוכניות בנייה גרנדיוזיות במהירות. אישור תוכניות בהליך רגיל, כולל אישור בוועדה המקומית, אישור בוועדה המחוזית, ודיון בוועדות הערר, ועשוי לארוך שנים ארוכות. הותמ"ל מוסמך להביא לאישורן של תוכניות בהיקף של אלפי יחידות דיור, בתוך חודשים ספורים, וללא יכולת ערעור על החלטותיו. ברשימת המתחמים – "מ-7" באשקלון עם 9,000 יחידות דיור, מתחם הרכס הלבן בירושלים עם 10,000 יחידות דיור, מתחם אפולוניה במערב הרצליה עם 3,900 יחידות דיור ועוד.
לבסוף, צפוי הקבינט לאשר הצעה נוספת, שהוגשה במשותף על ידי משרדי האוצר, השיכון והתחבורה, ולפיה תקודם תוכנית "שער העיר" בכניסה המערבית לירושלים - בהשקעה ממשלתית של 1.4 מיליארד שקל. "מטרת התוכנית היא יצירת רובע אינטנסיבי שיהווה שער כניסה לירושלים", נכתב בהצעת ההחלטה. על פי התוכנית למתחם, בשטח של 211 דונם באזור בנייני האומה, גשר קלטראווה ותחנת הרכבת החדשה, תקודם בנייה בהיקף של כ-730 אלף מ"ר בנוי בעירוב שימושים – דיור, מסחר, תעסוקה, תיירות ומבני ציבור.
ההחלטה מגדירה שני סוגי מטלות שאותן תממן המדינה. הראשון הוא מטלות תחבורתיות, בהיקף של כ-1.23 מיליארד שקל, אשר יכללו שיקוע מקטע מרחוב שז"ר בכניסה לעיר והקמת חניון ענק. בנוסף לכך, הוגדרו מטלות פיתוח בהיקף של 170 מיליון שקל. מקורות המימון יהיו תקציב משרד התחבורה - בהיקף של 715 מיליון שקל, ומתשלום היטלי השבחה שלהם תהיה זכאית עיריית ירושלים בהיקף של 515 מיליון שקל. יש לציין כי חלק זה יועמד על ידי רשות מקרקעי ישראל כקדם מימון לחלקה של העירייה, אשר תשיב סכום זה לידי הרשות לאחר גביית ההיטלים במתחם.
כתבות מומלצות

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?
