משרד השיכון מציע לכם: דירת ארבעה חדרים בפחות מ-850 אלף שקל
מסקירת מחירי דירות לפי יישובים, נמצא כי ברבעון השלישי צנח מחירה הממוצע של דירה חדשה בירושלים בכ-9% בהשוואה לרבעון שלפניו ■ גם בתל אביב נמצאו ירידות מחיר בין הרבעונים
משרד השיכון פירסם היום את רשימת היישובים בהם ניתן לרכוש כיום דירת 4 חדרים חדשה בפחות ממיליון שקל והם: אשקלון, באר שבע, ביתר עילית, דימונה, חריש (לרבות דירות 5 חדרים), מגדל העמק, עפולה (לרבות דירות 5 חדרים), קריית אתא, קריית גת ושדרות. כך עולה מפילוח מחירי דירות לפי ערים שפירסם היום משרד השיכון, בהמשך לסיכום הרבעון השלישי של ענף הבנייה למגורים שפורסם שבוע שעבר.
בנוסף, פרסם המשרד את רשימת הערים שבהן ניתן לרכוש דירת 4 חדרים יד שנייה במחיר ממוצע של פחות מ-850 אלף שקל והן: אופקים, אור עקיבא, אשקלון, באר שבע, דימונה, טבריה, טירת כרמל, כרמיאל, לוד, מגדל העמק, נצרת עילית, נתיבות, עכו, עפולה, ערד, צפת, קריית אתא, קריית ביאליק, קריית גת, קריית ים, קריית מלאכי, קריית שמונה ושדרות.
טירוף הנדל"ן בתל אביב ובחיפה. האינטרסנטים והנדל"ניסטיות בשיחה פתוחה
ברבעון השלישי חלה ירידה של 9% במחיר הממוצע של רכישת דירה חדשה בירושלים בהשוואה לרבעון הקודם. עם זאת, מהפילוח עולה כי בהשוואה לרבעון מקביל אשתקד במחירי עסקות חדשות בירושלים, חלה עלייה קלה, בשיעור של 2%.
במחירי דירות יד שנייה בעיר, חלה ירידה ניכרת הן לעומת רבעון קודם, בשיעור של 13%, והן לעומת הרבעון המקביל אשתקד - בשיעור של 10%. בסך הכל עומד מחירה הממוצע של דירה בעיר (חדשות ויד שנייה) על 1.56 מיליון שקל.
בתל אביב (מחיר ממוצע 2.3 מיליון שקל) חלה ירידה לעומת הרבעון המקביל אשתקד הן בדירות חדשות והן בדירות יד שנייה. לעומת זאת חלה עלייה בהשוואה לרבעון הקודם. בחיפה (מחיר ממוצע 1.02 מיליון שקל) חלה ירידה במחירי דירות חדשות הן לעומת רבעון קודם והן לעומת רבעון מקביל אשתקד ומנגד חלה עלייה במחירי דירות מיד שנייה לעומת הרבעון הקודם והמקביל אשתקד.
בפתח תקווה (מחיר ממוצע 1.36 מיליון שקל) חלה ירידה במחירי דירות חדשות לעומת רבעון קודם ומקביל אשתקד ומנגד ירידה במחירי דירות מיד שנייה לעומת הרבעון הקודם ועלייה לעומת המקביל אשתקד.
כזכור, בסיכום הרבעון השלישי בענף הבנייה למגורים, צוין כי בתשעת החודשים הראשונים של 2013 מחירי הדירות עלו בשיעור ריאלי של 2.2%, בדומה להתייקרות שנרשמה בתקופה המקבילה ב-2012 - עוד עלה מהסקירה כי מחירה החציוני של דירה חדשה ברבעון השלישי היה 1.41 מיליון שקל, עלייה של 1.7% לעומת הרבעון המקביל ושל 6.5% בהשוואה לרבעון השני, שבו על פי הסקירה נרשמו רמות מחירים נמוכות במיוחד.
ברבעון השלישי נדרשו 136 משכורות (ממוצע למשרת שכיר) לרכישת דירה, עלייה של 4 משכורות לעומת מספר המשכורות הממוצע שנדרש ב-2012. ב-2013-2010 חלה עלייה של שבעה חודשי משכורת כדי לרכוש דירה, לעומת עלייה של 26 חודשי משכורת ב-2010-2008.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

פתאום ההשקעות הכי חמות צונחות: נפט, סחורות, תשואות – למה זה קורה?

"הבית שלי בגד בי": תל אביבית שעוזבת אחרי שלושה עשורים מגלה מה שבר אותה

"חייתי במסיבה תמידית, אבל זה היה כלוב מזהב. עבודה חסרת משמעות"
פקק האוניות מול נמלי ישראל דועך והולך, ולא מהסיבות הנכונות
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

"אפשר להרוויח 30-20 אלף שקל בחודש מעבר למשכורת": איזה עסק הכי רווחי - פלאפל, פיצה, סושי או שווארמה?
