מינהל מקרקעי ישראל הקפיא את המכרז לבניית וילות יוקרה בקריית יובל בירושלים
המינהל יאפשר לעירייה להגיש תוכנית חלופית לדיור בר-השגה במקום
תושבי קריית יובל רושמים היום ניצחון: מינהל מקרקעי ישראל הקפיא מכרז לבנייה של 53 וילות יוקרה במורדות שכונת קריית יובל במערב ירושלים. במקום דירות היוקרה עיריית ירושלים תגיש תוכנית חלופית למתחם לבניית מאות יחידות דיור. ההחלטה אושרה בדיון שהתקיים בבית המשפט המחוזי בירושלים.
עיריית ירושלים תמכה בתחילה במכרז של המינהל והתנגדה לעתירת המינהל הקהילתי. לפני כשבועיים, שינתה העירייה באופן מפתיע את עמדתה דעתה וראש העירייה, ניר ברקת, יצא בהצהרות כי העירייה מבקשת להוביל תוכנית לבניית מאות יחידות דיור לצעירים. בין היתר פנה ברקת לשר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס בבקשה להקפיא את הליכי המכרז.
טירוף הנדל"ן בתל אביב ובחיפה. האינטרסנטים והנדל"ניסטיות בשיחה פתוחה
"התוכנית החדשה המוצעת הינה בשיתוף מלא של תושבי השכונה והמינהל הקהילתי מתוך מטרה למשוך אוכלוסיה צעירה לשכונה ולאפשר רכישת דירות במחירים ברי השגה", נמסר מהעירייה, "באמצעות ניצול יעיל של השטח, ניתן לאפשר בנייה בהיקף של כ-300 יחידות, דבר שיגדיל פי שישה את מספר יחידות הדיור המתכוננות כיום במקום".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו

"הכל זה הוא": שורת עזיבות ורייטינג צונח - למה רשת מובסת בקרב מול קשת?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
