פשרה בפרויקט הנתיב המהיר לתל אביב: המדינה ושפיר סיכמו לוחות זמנים חדשים לבניית מערכת האגרה
כך נודע ל-TheMarker; אישור ההסדר יאפשר לשפיר קבלת מימון ראשוני
>> פשרה בפרויקט הנתיב המהיר לתל אביב: נציגי המדינה וזכיינית הפרויקט, קבוצת שפיר, חתמו בימים האחרונים על נוסח פשרה שנועד לפתור את הקשיים אליהם נקלע הפרויקט - כך נודע ל-TheMarker.
מדובר בפרישה מחודשת של לוחות הזמנים לבנייתה של מערכת האגרה האוטומטית בנתיב, באופן שיאפשר הזרמת מימון ראשוני לשפיר מהגופים הפיננסיים המלווים את הפרויקט.
במקביל לביצוע העבודות בשטח, החלה המדינה בהצגת תרחישים נוספים האמורים להיכלל במערכת גביית האגרה, עליהם לא הצליחה סימנס לתת מענה. מאז גילוי הבעיה, החליטה הרשות הממונה לפרויקט, בראשות סגן החשב הכללי, אבי דור, למנות את פרופסור דורון בלשה מהטכניון ליועץ המקצועי לפרויקט. ההסדר המחודש יאפשר את חתימת המדינה על אבן הדרך הראשונה בפרויקט, על אף שעדיין לא הוצגה המערכת בשלמותה. לאחר אישור המלווים הפיננסיים יועבר מימון ראשוני לשפיר, שלפי הערכות השקיעה בפרויקט הון עצמי בסך 60-70 מיליון שקל. שפיר לא התחייבה שלא לתבוע את המדינה בגין העיכוב באישור.
הנתיב המהיר הוא פרויקט B.O.T בהיקף של 480 מיליון שקל להסבת הנתיב השמאלי בכביש ירושלים תל אביב, בקטע שבין מחלף לוד למחלף קיבוץ גלויות (12 ק"מ) לנתיב אגרה, וסלילת נתיב ימני לתנועה השוטפת. כחלק מהפרויקט יוקם חניון חנה וסע ללא תשלום לכ-2,000 כלי רכב באזור מחלף שפירים, משם יפעיל הזכיין מערכת הסעות מיוחדת ללא תשלום לקריה בתל אביב ולבורסה ברמת גן. הפרויקט נועד להגביר את השימוש בתחבורה הציבורית ולהפחית את עומסי התנועה במרכזי הערים. לפי הערכות המדינה, נפח התנועה בנתיב יהיה 1,600-2,000 כלי רכב בשעה. קבוצת שפיר נתיב מהיר, שכללה את חברת שפיר הנדסה, חברת נהור (החברה הבת של דן) ואת סימנס, זכתה באוגוסט 2006 במכרז הנתיב המהיר, לאחר שהציעה לשלם למדינה תמלוגים בהיקף 182 מיליון שקל.
כתבות מומלצות

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
