שוברים קירות |

בטון, שיש ומתכת: עיצוב תעשייתי לבית בטבע

לאחר 17 שנה שחיו בביתם ביישוב בדרום הארץ, החליטו בני זוג בשנות ה-40 לחייהם לעצבו מחדש ■ בתקציב מוגבל של כ-100 אלף שקל הבית המיושן נהפך לממלכת אירוח

נופר אזולאי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אחרי השיפוץ
צילום: מאור מויאל

זוג בשנות ה–40 לחייהם, פקידה בחברת ביטוח ומהנדס בניין, ביקשו לעצב ולתכנן מחדש את ביתם, כך שיתאים לאורח חייהם ולצרכי הילדים. מדובר בבית פרטי ביישוב שפיר בדרום הארץ, שנבנה לפני כ–17 שנים ורוב התקציב אז הושקע בשלד הבית, וכלל לא בעיצוב הפנים.

הבית היה מרוהט בריהוט כבד ומיושן, החלל הציבורי היה חשוך ומרובה אלמנטים שחוסמים את המרחב והמטבח היה גדול מאוד אך לא פונקציונלי, ונעדרו ממנו מקומות אחסון ומשטחי עבודה.

לפני השיפוץ
לפני השיפוץצילום: מאור מויאל

דיירי הבית הרגישו שהבית לא מותאם לצרכיהם כמשפחה כיום וכמארחים על בסיס קבוע. הפרויקט שאב השראה מחיי המושב, הטבע והפסטורליות מסביב.

עם תקציב לא גדול במיוחד הוחלט על קונספט עיצובי, ותוכנן מטבח מדויק תוך ניצול מירבי של החלל הגדול, עם אחסון עליון ותחתון, משטחי עבודה גדולים, אי עבודה גדול שמאפשר ישיבה בלתי פורמלית עבור כל דיירי הבית, בדיוק כפי שבעלת הבית חלמה.

אחרי השיפוץ
צילום: מאור מויאל
אחרי
צילום: מאור מויאל

פינת האוכל תוכננה כך שתהיה גדולה ומזמינה כדי שיוכלו לארח משפחה וחברים בנוחות. בעיצוב הבית שולבו חומרים בגוונים מונוכרומטיים בסגנון תעשייתי וטבעי, עם חיפוי קיר טלוויזיה עוצמתי של אריחי פורצלן מתכתיים וחזיתות בטון במטבח. הושם דגש על חללים שיקיים וצבעוניים, בשילוב עץ אלון מבוקע וצמחייה ירוקה, שהכניסה את הטבע הביתה. 

מהו הרווח הצפוי לבניין שלכם מתמ"א 38 / פינוי בינוי

הסלון והמטבח תוכננו כך שיהיו פתוחים עם ספה גדולה וכורסה זוגית ענקית, כדי שבני הבית יוכלו להגיע בסוף היום ולהתפנק יחד כמשפחה.

אחרי השיפוץ
צילום: מאור מויאל
אחרי השיפוץ
צילום: מאור מויאל

סמוך לשירותי האורחים תוכננה פינת נטילת ידיים מיוחדת, פינה מרכזית ושימושית מאוד באורח החיים המסורתי שמנהלים דיירי הבית.

שובץ גם כיור מעוצב בעל צורה מקורית ומעניינת מבטון עם ברז מפליז בראס וחיפוי קיר משושים, שיצרו עניין וייחודיות. ברחבי הבית לא הוחלף הריצוף הכללי בשל מגבלות התקציב. 

גופי התאורה בבית היו שבורים וישנים. הושם דגש גדול על בחירת התאורה בבית, הן מבחינת הצבע והן מבחינת החומר - שילוב של פליז מט ושחור.

בוצע שימוש במשחק תאורה של ספוטים שקועים וגופי תאורה בגבהים שונים כדי להדגיש את החוזק של חומרים מסוימים בבית ולייצר משחקי אור וצל.

הכותבת היא מעצבת פנים

למי

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר TheMarker