יד ראשונה מרופא: הדירה שנהפכה לפנינה

רופא רצה לגור קרוב לילדים ולנכדים, וביקש לעצמו מקום שירגיש כמו בית ■ שיפוץ כולל הפך דירה סטנדרטית לפינת חמד צבעונית, פרקטית ומיוחדת

נטע-לי נוי
לפני השיפוץ
לפני השיפוץצילום: נטע-לי נוי
נטע-לי נוי

השיפוץ התחיל בבקשה קטנה - בעל הבית, רופא, ביקש מקום שיתן לו תחושה של בית. אחרי כעשור בדופלקס בצפון הארץ בקרבת הים, הוא חזר לאזור המרכז כדי להיות קרוב לילדיו ולנכדיו. עבורו תוכננה באחד הפרויקטים היוקרתיים בתל אביב, השוק הסיטונאי של גינדי, דירה בת 100 מ"ר בקומה גבוהה.

המטבח אחרי השיפוץ
המטבח אחרי השיפוץצילום: עודד סמדר

לפני השיפוץ, הדירה היתה דירת קבלן סטנדרטית בת ארבעה חדרים ששופצה מהיסוד, והוסבה לדירת שלושה חדרים מרווחת. הדירה עברה שינוי משמעותי: האזור המרכזי הוגדל על ידי ביטול חדר שינה; חדר האמבטיה בוטל והוסב לחדר שירותי אורחים.

פינת הישיבה אחרי השיפוץ
פינת הישיבה אחרי השיפוץצילום: עודד סמדר

לפני השיפוץ היו בדירה אריחים קטנים בצבע שמנת, המטבח היה עשוי פורמייקה לבנה ומבריקה וחדרי הרחצה היו מחופים אריחים לבנים מבריקים סטנדרטיים לחלוטין. לאחר השיפוץ הצבעים השולטים בבית הם אפור, שחור, כחול וזהב. סגנון הבית מודרני והצבעוניות בו מביאה לידי ביטוי את כל המגמות החמות שישלטו בעיצוב הבית בשנים הקרובות. כדי לאזן ולהכניס חום לעיצוב המונוכרומטי נבחר פרקט אגוז אמריקאי שהותקן על גבי הריצוף הקיים. כמו כן, נבחרו חומרי גמר ברמה גבוהה מאוד. תקרת הדירה הונמכה בגבס לצורך העברת תשתיות תאורה, מערכת שמע ומערכות המיזוג.

הדירה אחרי השיפוץ
הדירה אחרי השיפוץצילום: עודד סמדר

במטבח הוצב אי רחב ידיים. מעל האי הותקן מדף עליון עם תאורה היקפית לטובת הנחת בקבוקי אלכוהול וכוסות יין. בסמוך לאי, במקום קיר, תוכננו מדפים שפונים גם כלפי האי וגם כלפי המסדרון, כדי ליצור אשליה שהמטבח גדול יותר ממה שהוא, וגם כדי ליצור תחושה של מסדרון נעים ורחב ולטשטש את אורכו.

שוברים קירות

פריטי הנגרות תוכננו במיוחד לבית - למשל הספרייה הלבנה מאחורי הספה והספרייה הלבנה בחדר העבודה, בה שולבו נגיעות של אפור בהיר וצהוב חרדל. המזנון, שנראה כמו תכשיט בתוך כל הצבעוניות המדוייקת, נבחר בגוון אפור כהה מבריק ורגלי פליז.

לפני השיפוץ
לפני השיפוץ

ארון המעילים וחיפוי הקירות נבחרו בהתאמה למטבח, בגוון אפור גרפיט, מה שיצר הרמוניה מוקפדת ומזמינה. הקירות חופו בשיש בגוון אפור עם גידים לבנים. ארון הרחצה תוכנן אף הוא, בגוון אפור עם כיור מובנה מקוריאן וארון שירות גדול עם דלתות מראה שחורה בקו אפס היוצר מראה יוקרתי ואלגנטי. בעל הבית הוא שוחר אומנות ועיצוב ואספן אומנות נלהב, כל פריטי האומנות והפסלים יוצרו בהתאמה אישית ובמיוחד עבור כל פינה שתוכננה מראש - מה שתרם להשלמת התמונה הכללית.

הכותבת היא מעצבת פנים

לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
אחרי השיפוץ
אחרי השיפוץצילום: עודד סמדר
אחרי השיפוץ
אחרי השיפוץצילום: עודד סמדר
אחרי השיפוץ
אחרי השיפוץצילום: עודד סמדר
אחרי השיפוץ
אחרי השיפוץצילום: עודד סמדר
אחרי השיפוץ
אחרי השיפוץצילום: עודד סמדר

מעצבים המעוניינים לכתוב למדור מוזמנים לשלוח פרטים אל nadlanthemarker@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ