נגיעות של צהוב ב-700 אלף שקל: הבית הכפרי שקיבל תפנית נועזת - נדל"ן - TheMarker
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

תיק מניות

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לרשימת הקריאה המלאה לחצו כאן
שוברים קירות

נגיעות של צהוב ב-700 אלף שקל: הבית הכפרי שקיבל תפנית נועזת

בית ששופץ רק לפני שנתיים יצא לשיפוץ נוסף שהעניק לו מתיחת פנים תעשייתית - בדיוק השינוי שהמשפחה היתה צריכה כדי להישאר בו

4תגובות
הבית אחרי
צילום: עידו עדן

הבית המקורי, באחד מיישובי השרון, נבנה בשנות ה-80 בשלושה מפלסים בהתאם לרוח התקופה. הוא מתפרש על פני 230 מ"ר בנויים, ועל מגרש של 600 מ"ר. שנתיים לפני שפנו אלינו, סיימו בעלי הבית לשפץ אותו שיפוץ מקיף ורציני בסגנון כפרי ונעים. כשפגשנו אותם לראשונה הם התלבטו בשאלה אם כדאי לחפש בית גדול יותר, משום שהיו זקוקים לתוספת של שני חדרים. הם חשו שבעים מהשיפוץ הקודם וביקשו להתרחב אל חלל מגורים גדול יותר.

הבנו מיד את גודל הפוטנציאל של הבית, ושכנענו את הבעלים לא לוותר עליו כל כך מהר - ולחשוב על תכנון מחודש. בהדרגה, הצליחו בעלי הבית להידבק בהתלהבות שלנו מהפרויקט וכך יצאנו לדרך. תוך כדי עבודת תכנון הבית מחדש ומתוך הבנה אמיתית ועמוקה של הצרכים והרצונות של המשפחה שמתגוררת בו, סגנון הבית קיבל תפנית חדה.

הבית לפני ואחרי: לחצו וגלו 

שוברים קירות לפני ואחרי - דלג

מהמראה הכפרי העדין שהיה בו קודם שינה הבית את פניו וקיבל מראה תעשייתי וחם. למעט המעטפת החיצונית, רוב קירות הבית נהרסו ונבנו מחדש, וכך נוצרו חללים פתוחים ורחבים שמכניסים המון אור טבעי ואת מראה הגינה שמקיפה את הבית מארבעה כיוונים.

חלוקה חדשה ונכונה של השטח הבנוי איפשרה הוספת שני חדרי שינה שבעלי הבית היו זקוקים להם, בלי לגרוע מאיכות החללים הציבוריים של הבית. אזור הכניסה לבית, המטבח ושתי המדרגות המפרידות בין הסלון למטבח רוצפו בבטון מוחלק, ושאר הקומה בפרקט עץ טבעי.

המטבח וכל פרטי הנגרות בבית תוכננו בקו עיצובי אחיד תוך הקפדה על פרקטיות וניצול נכון של החלל. בכל חדרי הרחצה, בשירותי האורחים, במטבח ובדלת הכניסה נעשה שימוש בפלטת צבעים אחידה של שחור־לבן־עץ טבעי עם נגיעות של צהוב עז, צבע שאהוב מאוד על בעלי הבית.

מדרגות הפנים נבנו כאלמנט מתכתי מפח בצבע שחור, והמעקה תוכנן בהתאם במראה תעשייתי ודרמטי. כדי להימנע מתחושה קרה ומנוכרת ועל מנת לאזן את המראה התעשייתי, שילבנו פריטי טקסטיל כמו שטיחים, וילונות וכריות נוי. גם הרהיטים בסלון וגופי התאורה הרבים ברחבי הבית נבחרו בקפידה, כך שיוסיפו חמימות וישתלבו בצורה מושלמת במראה החדש שלו. בסופו של התהליך, בעלי הבית, שקיבלו את כל מה שהיו זקוקים לו, התאהבו בבית מחדש - וכך גם אנחנו.

הכותבות הן אדריכליות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר TheMarker

סדר את התגובות

כתבות ראשיות באתר

כתבות שאולי פיספסתם

*#