750 אלף שקל וארבעה חודשים: כך נראה הבית ביישוב הקטן אחרי השיפוץ - נדל"ן - TheMarker
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

תיק מניות

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לרשימת הקריאה המלאה לחצו כאן

750 אלף שקל וארבעה חודשים: כך נראה הבית ביישוב הקטן אחרי השיפוץ

המעבר של זוג צעיר עם שני ילדים לבית פרטי ביישוב קטן דרש התאמות עיצוביות ועדכון הסגנון - וקודם כל, לתכנן מטבח רחב ידיים בלב הבית

46תגובות
סלון - אחרי
מושי גיטליס ומירב קצמן

זוג צעיר עם שני ילדים ועוד אחת בדרך עברו מדירה בעיר גדולה לבית פרטי ביישוב קטן. הבית אמנם היה בן ארבע שנים בלבד, אבל עיצובו היה מיושן, ולא התאים לזוג צעיר שאוהב לארח ולבשל.

מבחינה אדריכלית, הבית תוכנן בצורות של זוויות ואלכסונים, והדבר פגם בפונקציונליות של כמה חלקים בבית, בעיקר של המטבח וחדר השינה. האתגר העיצובי היה ליישר את האלכסון. בני הזוג רצו בית צעיר, מעודכן, עם מטבח גדול שבו יוכלו לבשל ולאפות יחדיו ושיהיה אפשר גם לארח בו.

סלון לפני אחרי
מושי גיטליס ומירב קצמן
לפני ואחרי
מושי גיטליס ומירב קצמן

הדבר הראשון שנדרשתי לעשות היה להגדיל את המטבח. הוא היה קטן ולא שימושי, עוד לפני שנוגעים במראה שלו. בחרתי להעביר את המטבח ללב הבית - למקום שבו יבשלו, יאפו, הילדים יכינו שיעורי בית, ההורים יישבו עם הלפטופ, וגם אפשר לארח בו חברים באי. לצורך כך נבחר אי גדול במיוחד של כ–4 מ"ר, שמשמש לאחסון, לעמדת עבודה מרכזית ולישיבה.

באזור המטבח נבנה ספסל ישיבה מרופד ליד החלון, לפי בקשת האישה, ולצדו ארונות אחסון. אחד הארונות הוא מקפיא נסתר, שגם יפה וגם פונקציונלי ומותאם.

לפני ואחרי - שירותים
מושי גיטליס ומירב קצמן
לפני ואחרי
מושי גיטליס ומירב קצמן

אב המשפחה, איש טכנולוגיה, ביקש שכל אמצעי המדיה יהיו מרוכזים במקום אחד. נדרש לזה פתרון תכנוני, ולצורך כך עיצבתי אלמנט מתכת, מעין אי שמרכז את הדברים, שגם נותן מענה עיצובי וגם אוורור לכל המכשירים.

בחדר השינה האלכסוני בחרתי ליישר את הקיר באמצעות פריט נגרות, מיטה בייצור אישי לפי שבלונה שמבוססת על צורת הקיר. המיטה עוצבה במראה מרחף, כדי לתת מראה אוורירי לחדר.

לפני ואחרי - סלון
מושי גיטליס ומירב קצמן

בעלי הבית ביקשו חדר ילדים אחד גדול ומשותף, ולכן איחדתי שני חדרים. בכניסה לחדר תוכננה ספרייה גדולה שמכילה את כל המשחקים, והיא מוקמה מול פינת המשפחה.

כל תהליך התכנון, בחירות החומרים והזמנת הנגרות ארכו כארבעה חודשים. השיפוץ עצמו ארך חודשיים וחצי, והבית המיושן, הזקן והאלכסוני נהפך לישר ומתוח, צעיר ורענן.

חדר השינה - לפני ואחרי
מושי גיטליס ומירב קצמן

העצה שלי היא שלפני השיפוץ - חשבו היטב מהם הצרכים שלכם, מה נכון בבית המקורי שתרצו להעביר הלאה לביתכם החדש, וגם מה לא הייתם רוצים להעביר. תכנון נכון יהפוך את השיפוץ לדבר קליל וכיפי.

שיפוץ דירה
.

הכותבת היא מעצבת פנים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר TheMarker

סדר את התגובות

כתבות ראשיות באתר

כתבות שאולי פיספסתם

*#