להשקיע 13 מיליון שקל - בשביל בית לילדים

עם שטח שהתקבל מהעירייה וניסיון מהבית, נרתמה מעצבת ואם לילד עם צרכים מיוחדים לפרויקט של עמותת עמיחי בהוד השרון - במטרה ליצור חלל מזמין עבור הילדים

מירי דנקנר גרף
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בית עמיחי
בית עמיחיצילום: יהונתן גולן

כל מערך החיים משתנה ברגע שמצטרף למשפחה ילד עם צרכים מיוחדים. מלבד המחויבויות, הטיפולים וההתמודדות הרגשית, יש צורך להתאים גם את הסביבה הפיזית. ילדים עם צרכים מיוחדים זקוקים למרחב פעולה נגיש ומכבד לצורכיהם, שיאפשר למשפחות להיות בני חורין בשגרת המשפחה עם הילדים האחרים והרצונות שלהם.

עמותת עמיחי, שקמה כיוזמה של הורים לילדים עם צרכים מיוחדים בהוד השרון, קיבלה מהעירייה שטח של כ-1,600 מ"ר בלב שכונת מגורים בעיר לבניית מרכז שישמש לפנאי, טיפולים ותעסוקה בתוך הקהילה, וכן יכיל את משרדי העמותה.

עמותת עמיחי הוד השרון
עמותת עמיחי הוד השרוןצילום: לימור הרצוג אהרוני
עמותת עמיחי בהוד השרון
עמותת עמיחי בהוד השרוןצילום: לימור הרצוג אהרוני

כמעצבת פנים ואם לילד עם צרכים מיוחדים הצעתי את תרומתי לפרויקט. החזון של העמותה היה שהמבנה, בשטח של 1,100 מ"ר, ייראה נעים ומזמין, ולא כמו מוסד טיפולי מנוכר. הקו העיצובי שנבחר היה מודרני עם נגיעות רטרו. מגבלת התקציב היתה דבר נתון, אך בחלוקה נכונה הצלחנו לייצר נראות מעוצבת וקונספט אחיד לכל החללים.

במטרה להנגיש את הבית גם לקהילה העירונית וליצור עמם שיתופי פעולה, נוצרה הפרדה בחלל בין חדר האוכל המשמש את העמותה. בנוסף, תיכננו במקום בית קפה, שבו ספריה עץ גדולה שעוצבה עם גב נגרות מיוחד — הפונה מצד אחד לחדר האוכל, ומצד שני החלק הפונקציונלי שימושי לתוך חלל בית הקפה. החציצה יצרה אינטימיות לפינת ישיבה בתוך בית הקפה.

עמותת עמיחי בהוד השרון
צילום: לימור הרצוג אהרוני
עמותת עמיחי בהוד השרון
צילום: לימור הרצוג אהרוני

שטחי הפנים של המסדרונות תוכננו ברדיוסים שונים, והפתרון שניתן הוא רצפת גרניט פורצלן במראה בטון, שמגיעה בגדלים ובצבעים שונים כלוחות פרקט. הדבר מאפשר לתנועה לזרום בחלל ולהתחבר לחללי הפנים עם אותו אריח (בגודל 60/60) ולשטחי חוץ (בגודל 100/100) אנטי־סליפ, שנתנו מראה אחיד וחלוקה נכונה לכל השתנות הריצוף בחלל. תיכננתי פינות שטיפת ידיים וגופי תאורה קיריים, המעניקים אווירה ביתית ויוצרים פינות אינטימיות בתוך חלל גדול מעין זה.

מהו הרווח הצפוי לבניין שלכם מתמ"א 38 / פינוי בינוי

הנגרות תוכננה לחדרים השונים למשרדים, מטבחון צוות, לדוגמה קיר נגרות בפינת הצוות נבנתה מלוחות עץ אלון טבעי, כמו התקרה שנבחרה במסדרונות והחיבור עם מעקה עץ שרץ בין הקומות. קיר בית הקפה וקיר התורמים חופו באמצעות לוחות בטון.

עמותת עמיחי בהוד השרון
צילום: לימור הרצוג אהרוני
עמותת עמיחי בהוד השרון
צילום: לימור הרצוג אהרוני

עקב מגבלות ותקני בטיחות לא ניתן היה להלביש את המקום באביזרים, תמונות וחפצים. הפתרון נמצא בדמות סכמת צבעים שבהם נצבעו הקירות, ובבחירת הצבעים שנבחרו עבור הנגרות שרובה צופתה בפורמייקה ובחומרי הגמר. אותה סכמת צבעים השתלבה גם בריצופים חיפויים ובבחירת הריהוט לכל החלל. הוספו טפטים בחללים של שירותי המשרד, תאורה פונקציונלית ודקורטיבית וקצת הומור בבחירת מדבקות קיר לחדרי הפעילות ותמונות שהולבשו על לוחות קנבס, שמשקפים את החיים של החברים בבית הנוסף שלהם.

הכותבת היא מעצבת פנים בעלת סטודיו לעיצוב פנים

לפני ואחרי

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר TheMarker