עיריית גבעתיים רוצה להגדיל שטחים ירוקים - התושבים מתנגדים - נדל"ן - TheMarker
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

תיק מניות

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לרשימת הקריאה המלאה לחצו כאן

עיריית גבעתיים רוצה להגדיל שטחים ירוקים - התושבים מתנגדים

התושבים מתנגדים להפיכת פרויקט מגורים בכיכר נח בעיר משני בניינים נמוכים לבניין אחד של 14 קומות ■ הדיירים טענו כי יש לשמור על התוכנית המקורית במתחם, הכוללת שני בניינים בני 3 ו-8 קומות מעל קומת חנויות

15תגובות

כיצד ייראה המגרש ברחוב בלוך 23 הסמוך לכיכר נח בלב גבעתיים? התוכנית המקורית, החלה על המתחם שמיועד למגורים, כוללת שני בנייני מגורים בני 3 ו-8 קומות, אלא שעיריית גבעתיים החליטה לשנות את התוכנית לבניין אחד בן 14 קומות, על מנת להגדיל את השטחים הירוקים במתחם. בעניין זה, תאלץ להכריע הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה.

בחודש נובמבר האחרון דחתה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה גבעתיים את התנגדות התושבים לשינוי תוכנית המגורים החל על המתחם. הדיירים טענו כי יש לשמור על התוכנית המקורית במתחם, הכוללת שני בניינים בני 3 ו-8 קומות מעל קומת חנויות, בעוד שהעירייה אישרה ליזם לשנות את התוכנית לבניין אחד בן 14 קומות מעל שתי קומות מסחר - דבר שיבטיח את הגדלת שטחים ירוקים. כעת הגישו הדיירים ערר לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז תל אביב בגין דחיית הוועדה המקומית את התנגדותם.

מדובר במגרש ששטחו 2.4 דונם הממוקם במפגש הרחובות סירקין, בלוך וכצנלסון סמוך לכיכר נוח בגבעתיים. כיום פועל בו מגרש חניה. על הקרקע הנמצאת בבעלות היזם אבירם דולינגר ונמצאת כיום בהליכי מכירה לחברת רוגובין, צפוי לקום פרויקט מגורים.

בערר שהגישו התושבים המתגוררים ברחוב בלוך הסמוך למגרש, אל הוועדה המחוזית לתכנון ובניה, טוענים הדיירים כי עיריית גבעתיים מתעלמת מצרכי התושבים בכך שאישרה בבניין המוצע שתי קומות מסחר מתחת ל-14 קומות המגורים. "רחוב בלוך הינו רחוב מגורים בלבד ללא זיקה פוגענית ממבני מסחר, כפי שצפוי מהקמת המבנה שבתוכנית" נטען בערר. "תוספת אתר מסחרי במקום ויחידות מגורים רבות, תביע לעומס בלתי נסבל בתנועה ובניצול החניות המועטות בקטע הרחוב הקצר עד כדי חסימה קבועה של הרחוב ומניעת מקומות חניה מדייריו".

בנוסף טוענים הדיירים כי הבניין הגבוה יטיל צל על דירותיהם, ודודי השמש שעל גגותיהם לא יתחממו מהשמש, דבר שיאלץ אותם לרכוש מחברת החשמל אנרגיה לחימום המים. עוד טענו הדיירים כי הוועדה המקומית התעלמה מהמרקם הסביבתי של שכונת בורוכוב המאופיין בבניינים נמוכי קומה ולא רבי קומות וכי הבניין המוצע יהיה חריג בסביבתו.

מהעירייה נמסר בתגובה: "מדובר בתכנית שתתרום לאיכות החיים של כל דיירי העיר ודיירי הרחוב בפרט כאשר במקום שני הבניינים שרצו להקים, דבר אשר היה הופך את כל המתחם לאזור בנוי, יוקם בניין אחד בלבד עם אותם אחוזי בנייה, כאשר בשל כך יווצרו יותר שטחים פתוחים, יותר מעבר להולכי רגל, יותר ירוק, יותר חניה ויותר איכות חיים".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר TheMarker

סדר את התגובות

כתבות ראשיות באתר

כתבות שאולי פיספסתם

*#