40 אלף שקל, אחרי 40 שנה - ככה מרעננים את הבית שלכם - נדל"ן - TheMarker
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

תיק מניות

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לרשימת הקריאה המלאה לחצו כאן

40 אלף שקל, אחרי 40 שנה - ככה מרעננים את הבית שלכם

לא תמיד צריך לשפץ את כל הבית. לעתים גם שיפוץ חלקי יכול לרענן

29תגובות

לפעמים שיפוץ של חדר אחד בבית יכול להכניס אליו אנרגיה חדשה, במיוחד כשמדובר בחדר האמבטיה, המקום שבו אנחנו נרגעים מענייני היום. זוג מירושלים, בשנות ה–80 לחייו, פנה אלי וביקש ולשפץ כליל את חדר השירותים והרחצה, בדגש על נוחות ובטיחות. החדר לא שופץ 40 שנה לפחות, הוא היה ישן, לא פונקציונלי ולא בטיחותי.

שיפוץ אמבטיה ושירותים

בני הזוג לא היו מעוניינים בשיפוץ של כל הבית, אך הביאו בחשבון שאם הריצוף בחדר יורם ותחתיו תתגלה צנרת שיש להחליפה, משום נרקבה עם הזמן או שיש בה בלאי רב, השיפוץ ידרוש תקציב גדול יותר.

כששוחחתי עם בני הזוג וניסיתי להבין את הצרכים שלהם, החלטנו לערוך בחדר כמה התאמות. ראשית, השירותים והאמבטיה יהיו בחדר אחד גדול, שיהיה נוח לשימוש וגם נעים, מזמין ומפנק. הם אמנם התרגלו לחלל שמחולק בצורה מסוימת וחששו משינוי, אך על החשש גברה התחושה שיש לחדש ולמקסם את החלל לצרכים החדשים.

חדר השירותים - לפני ואחרי השיפוץ
נעם פיינר ומרב בנר

בני הזוג הסבירו שהם רוצים לחוש ביטחון להתקלח ושתהיה תחושה של ניקיון. החלפנו את הצנרת, האמבטיה הוסרה ובמקומה נבנה מקלחון מרווח עם ספסל ישיבה נוח. שילבנו בקיר אינטרפוץ 4 דרך (צנרת הכוללת שני פתחים המובילים מים לשתי נקודות יציאה), מה שאיפשר להתקין ראש גשם בתקרה וכן טוש נייד.

המקלחת, לפני ואחרי שיפוץ
נעם פיינר ומרב בנר

החדר רוצף באריחים מודרניים ואובזר מחדש, תוכנן רהיט לכיור המותאם לקיר ועמוד קיים, וכן ארונית רחבה עם מראה המאחסנת איפור ותרופות. במקום התאורה העמומה התקנו גופי תאורה נעימים, מחמם מגבות במקום תנור החימום הישן ואביזרי נוחות, כדי לשדרג את השימוש בחלל. הצבעוניות הותאמה לטעמם של בני הזוג, והם אף השתתפו בתהליך בחירת החיפויים והאבזור.

חדר המקלחת - לפני ואחרי השיפוץ
נעם פיינר ומרב בנר

בני הזוג ביקשו לסיים את השיפוץ כולו תוך עשרה ימים, והקבלן עמד במילתו ובביצוע. הפרויקט הוכיח לי פעם נוספת שגם שיפוץ נקודתי יכול להעניק תחושה שתשנה את החוויה מקצה לקצה. אנחנו צריכים להתבונן בחלל, להבין מה חסר לנו ולהיזכר על מה חלמנו. אין ספק שככל שהתקציב גדול יותר נוכל לעשות יותר, אבל כל שינוי שווה את המאמץ.

הכותבת היא מעצבת פנים ומתכננת



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר TheMarker

סדר את התגובות

כתבות ראשיות באתר

כתבות שאולי פיספסתם

*#