75 אלף שקל וחודש וחצי: דירת 4 חדרים בתל אביב - לפני השיפוץ ואחריו

משפחה תל־אביבית רצתה לשפץ את דירתה בבניין שהוקם בשנות ה-60 בתקציב צנוע ■ סגנון הרטרו שנבחר איפשר להשתמש באריחים קיימים ולשדרג רהיטים ישנים - וכך לחסוך בעלויות

מיכל אבימור
שולחן המטבח לאחר השיפוץ
איך להפוך את הדירה מישנה ומוזנחת לנעימה ומעוצבת בתקציב צנועצילום: גלעד רדט
מיכל אבימור

זוג הורים לשני בנים צעירים ביקש לעצב דירה ישנה בת 4 חדרים, בבניין שנבנה בשנות ה-60 בתל אביב. הם שאפו להפוך את הדירה מישנה ומוזנחת לנעימה ומעוצבת בעזרת תקציב צנוע.

בהתחשב ברצונות המשפחה ובהשראת תקופת הבנייה, נבחר סגנון רטרו, ברוח הניקיון העיצובי שאיפיין את בתי תל אביב בשנות ה-50 וה-60. מאחר שהריצוף הקיים בדירה חזר לאופנה, ומשום שהוא גם עמיד ומתאים לסגנון שנבחר, הוחלט לא להחליפו אלא רק לשפצו. ההחלטה חסכה רבות בעלויות השיפוץ.

תמונות של המטבח לפני ואחרי סיום השיפץ
צילום: גלעד רדט ומיכל אבימור

המטבח הישן - כולל הברזים, הכיורים, התאורה ותשתיות החשמל והאינסטלציה - הוחלף כדי שיתאים למשפחה. כמו כן, ארונות המטבח הוחלפו בארונות מודרניים במראה נקי, עם ידיות מעוגלות.

דלת הכניסה למטבח הוסרה, והקיר המפריד בין המטבח לפינת האוכל המשפחתית קוצר. כך נוצר קשר טוב בין המטבח לבין פינת האוכל, תוך שמירה על ההפרדה בין חדר המגורים לבין המטבח. אף שהמטבח הוחלף במלואו, השארנו את אריחי חיפוי הקיר המקוריים, ששמרו על סגנון הרטרו. שולחן האוכל ושולחן הקפה נבנו מעץ מייפל בהיר על ידי נגר.

תמונות של הנישה לפני ואחרי
צילום: גלעד רדט ומיכל אבימור

תוכנית החשמל בדירה כולה תוכננה מחדש, ונוספו נקודות חשמל ונקודות תאורה רבות. כל גופי התאורה הוחלפו. הגופים שנבחרו הם במראה נקי ולבן, עשויים זכוכית חלבית או מתכת צבועה בלבן.

חלק נכבד מהתקציב הוקדש לפרטי אמנות, לתכנון ולייצור רהיטים חדשים על ידי נגר. כמו כן, רהיטים ישנים שופצו והותאמו לצרכים של בני הבית ולקונספט העיצובי.

תמונות לפני ואחרי השיפוץ של הסלון
צילום: גלעד רדט ומיכל אבימור

הצבע השולט שנבחר לדירה הוא לבן, מתוך כוונה להדגיש את חפצי האמנות והנוי. בכל חדר נבחר ריהוט בצבע דומיננטי נוסף להשלמת המראה.

חדר השינה לאחר העיצוב
חדר השינה לאחר העיצובצילום: גלעד רדט

הצבע שנבחר עבור חדר המגורים הוא ירוק. שתי כורסאות ישנות רופדו בצבע זה, והדום רופד בבד בדוגמת פסים בירוק תואם. לפינת האוכל נוספו כיסאות בגוון דומה.

פינת האוכל לאחר העיצוב מחדש
פינת האוכל המעוצבת. עלות הנגרות בכל הדירה: 18 אלף שקלצילום: גלעד רדט

בפינת המטבח הלבן הוצב שולחן עגול, ששופץ באמצעות פורמייקה בצבע כתום בתוספת כיסאות כתומים. לחדר ההורים נבחר צהוב: שולחן ישן והדום נצבעו ורופדו בצבע זה.

לחדר הילדים בחרנו באדום. כורסה ישנה רופדה בבד פלסטי אדום, וגם רגלי הכורסה נצבעו בצבע זה. לחדר העבודה תיכננתי שולחן ומגירות עשויים פורמייקה בצבע כחול.

כורסה רטרו, לאחר העיצוב מחדש
הכורסה המשופצת בחדר הילדיםצילום: גלעד רדט
המדפים בסלון לאחר העיצוב
חלק נכבד מהתקציב הוקדש לתכנון ולייצור רהיטים חדשים. תמונות והדפסים נרכשו במחיר של 200 שקל ליחידהצילום: גלעד רדט
פינת העבודה לאחר העיצוב מחדש
פינת העבודהצילום: גלעד רדט
פרטים לגבי שיפוץ הדירה

הכותבת היא בעלת הסטודיו מיכל אבימור, אדריכלות ועיצוב פנים

מעצבים המעוניינים לכתוב למדור מוזמנים לשלוח פרטים למייל: nadlanthemarker@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ