עיצוב |

לגור בדירת חמישה חדרים, להרגיש בקוטג'

זוג הורים עם שלוש בנות, חתול וכלב החליטו לעבור מבית פרוורי מרווח לדירה בבניין בעיר. האתגר: למצוא מקום לספרים, לחפצים וליצירות האמנות - ולהתחשב בצרכים של כל אחד

מירי דנקנר גרף
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חדר מגורים דירת גג בגבעתיים
עלות התאורה: 44 אלף שקל. בעלי הדירה ביקשו אחסון דקורטיבי ופונקציונלי לספרי הקריאה ולחפצי הנויצילום: לימור הרצוג אהרוני

משפחה עם הורים בשנות ה–50 לחייהם, שלוש בנות, חתול וכלב החליטה לעבור מבית קרקע גדול לדירת 5 חדרים שנרכשה מקבלן. המעבר חייב אותנו למצוא פתרונות לחפצים הרבים בכלל ולחפצי אמנות שהיו בבית בפרט.

מטבח לפני ואחרי
צילום: לימור הרצוג אהרוני

לבקשת בני המשפחה, הקווים המנחים של העיצוב היו צבעוניות וסגנון מודרני. מלבד זאת ביקשו הלקוחות להשאיר שולחן אוכל משפחתי שירשה המשפחה - אף ש"הוא ישן ואולי לא יתאים לסגנון". בנוסף, בעלי הדירה ביקשו אחסון דקורטיבי ופונקציונלי לספרי הקריאה ולחפצי הנוי, ושאצור עבורם מטבח פונקציונלי. כמו כן, הם ביקשו חלל משותף גדול ומרווח, שבו המשפחה יכולה לבלות יחד, וסוויטת הורים מפנקת עם חדר רחצה סגור ופינת עבודה באותו חלל.

מרפסת לפני ואחרי
צילום: לימור הרצוג אהרוני

בהתאם לדרישותיהם, תוכננה ספרייה גדולה על קיר המרכזי בסלון, שאיפשרה אחסון של ספרים, חפצים, טלוויזיה ומערכות שמע. למטבח הבסיסי נוספו מזווה וארונות. במטבח היה אי קטן שאיפשר רק בישול. הוא הורחב כך שיוכל לשמש גם לישיבה, ונוספו בו מקומות אחסון. על הקיר הותקנו שני מדפים פתוחים, המשמשים להנחת כלי מטבח ולקישוט. מעל האי הותקן גוף תאורה, שהוא גם מתלה לכלי מטבח.

חדר העבודה לפני ואחרי
צילום: לימור הרצוג אהרוני

ליצירת מראה מעניין וחם, שודרגה מרפסת הגג באמצעות לוחות של עץ טיק שהותקנו על גבי הריצוף הקיים. במובאת המסדרון המוביל לחדרים תוכננה פינת משפחה חמה המותאמת לבנות הבית ולהולכים על ארבע, שבה יש ספרייה לאורך הקיר, שתפקידה הוא אחסון לספרים, לחפצי הנוי ולטלוויזיה.

סלון ומטבח אחרי
צילום: לימור הרצוג אהרוני

בתוך נישה בכניסה ליחידת ההורים תוכננה פינת עבודה אישית לבעלת הבית, הכוללת דלפק ישיבה, ואילו בתוך נישה קיימת תוכנן ארון בגדים. בחדר השינה הוקם גם חלל רחצה אינטימי ומופרד מהחדר באמצעות קירות ודלת שקופה.

מהו הרווח הצפוי לבניין שלכם מתמ"א 38 / פינוי בינוי
מבואה אחרי
צילום: לימור הרצוג אהרוני

חדרי השינה האחרים רוהטו ועוצבו בהתאם לצרכים של כל אחת מבנות הבית. כמו כן, נקודות התאורה תוכננו מחדש, ונרכשו גופי תאורה בהתאם לצרכים ולדרישות השונות.

חדר שינה אחרי
צילום: לימור הרצוג אהרוני

צבעי הקירות שנבחרו לדירה הם ניטרליים, כדי לאפשר לתת ביטוי לחפצים ולתמונות, המקשטים את קירות הדירה. ריהוט הסלון שנבחר הוא בסגנון קלאסי־מודרני. להשלמת המראה הצבעוני של הבית נבחרו כריות נוי עם טקסטורות בצבעים שונים וקצת הומור, המתחברות לחפצים השונים ולאווירה בבית. לתוך כל זה התמזג שולחן העץ הישן שמשמש שולחן אוכל משפחתי.

פרטים על השיפוץ והעלות

הכותבת היא מעצבת פנים והבעלים של סטודיו לעיצוב פנים

מעצבים המעוניינים לכתוב למדור זה מוזמנים לשלוח פרטים nadlanthemarker@gmail.com

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר TheMarker