אספן גרופ מוכרת לרוני יצחקי את חלקה בקרקע בכפר יונה ב-16.5 מיליון שקל
השטח בהיקף של 250 דונם מיועד להקמת 1,200יחידות דיור
קבוצת אספן גרופ מוכרת את חלקה בחברת מגדלי דוד ומשה (22.5%) תמורת 16.5 מיליון שקל. הקונה הוא השותף בחברה, איש העסקים, רוני יצחקי. הנכס היחיד של החברה הוא חטיבת קרקע בשטח של כ-250 דונם בכפר יונה. מדובר בחטיבת קרקע שנמצאת בשלבי תכנון ואמורה לכלול כ-1,200 יח"ד ופרויקט של משרדים ומסחר. העסקה משקפת לחברה שווי של כ-73.3 מיליון שקל.
אספן, בשליטת רוני צארום ובניהול אילן גיפמן, תקבל עבור חלקה בחברה כ-16.5 מיליון שקל, המורכבים מתמורה בסכום של כ-5 מיליון שקל לאספן ומפרעון הלוואת בעלים שניתנה לחברה על ידי אספן בסכום של כ-11.5 מיליון שקל.
"התמורה יוצרת לחברה רווח לפני מס של כ-10 מיליון שקל, וכן רווח תזרימי, לאחר פירעון הקרן לבנק, של כ-10 מיליון שקל", מסר גיפמן, מנכ"ל אספן גרופ. "נתונים אלה משקפים תשואה של קרוב ל-100% על ההון העצמי, שהושקע בחברת הפרויקט בסכום של כ-6.5 מיליון שקל".
את אספן ייצג משרד גולדמן, ארליך, גבר, אדלשטיין.
בחודש שעבר מימשה אספן נכס נוסף - קרקע בשטח של כ-32 דונם ועליה מבני תעשיה בהיקף של 8,450 מ"ר בהר יונה בנצרת עילית תמורת כ-19 מיליון שקל.