המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה הקמת עיר ערבית חדשה בגליל המערבי
על פי התוכנית שאושרה, בעיר שתוקם מזרחית לעכו יוקמו עד 10,000 דירות עבור אוכלוסייה של כ-50 אלף איש ■ במשרד השיכון מבקשים להקים ועדה מיוחדת לזירוז התכנון
המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה היום (ג') את תכנית המתאר שמקדמים משרד הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל לבניית עיר חדשה עבור המגזר הערבי בגליל. על פי התוכנית מגיע פוטנציאל יחידות הדיור לעד עשרת אלפים דירות בבנייה רוויה, והעיר צפוייה לאכלס עד 50 אלף איש. לאחר אישור התכנית במועצה הארצית לתכנון ולבנייה היא צפויה לעבור להתייחסות הוועדות המחוזיות. הצפי לאישור התכנית הוא במהלך שנת 2015.
המיקום שבו מתוכננת העיר החדשה להיבנות הוא גבעת טנטור, מצפון לכביש 85 ומערבית לכביש 70, דרומית ליישוב ג'דיידה-מכר ומזרחית לעכו. עוד הדגישו במשרד השיכון כי העיר ממוקמת מרחק קצר ממחלף מתוכנן של כביש 6.
שטח התכנית עומד על 2,700 דונם, מהם כ-2,020 דונם בבעלות המדינה. התוכנית היא מתארית בלבד, כלומר לא ניתן להוציא מכוחה היתרי בנייה, והיא קובעת באופן כללי את שימושי הקרקע בשטחי העיר המתוכננת. עוד נקבע כי שטחי המגורים יתפרסו על 1,055 דונם, 145 דונם ישמשו לתעסוקה, ו-925 דונם ישמשו כשטחים ציבוריים פתוחים.
התכנית תקבע הנחיות לפיתוח בעל אופי עירוני מובהק, בבנייה רוויה ובצפיפות כלל עירונית ממוצעת שלא תפחת מ-8 יחידות דיור לדונם (נטו).
משרד הבינוי והשיכון יבקש לקבל החלטה לקדם את הפרויקט באמצעות הקמת "ועדה מיוחדת" לתכנון ובנייה. צעד זה נועד לקצר לוחות זמנים ולהבטיח שהקמת העיר החדשה תעשה במהירת המרבית, במתכונת ועדת התכנון של חריש.
"על רקע המחסור בקרקע פרטית זמינה לבנייה והעלויות הגבוהות לבנייה פרטית - השטח הגדול של קרקעות מדינה הזמינות לבנייה בעיר החדשה והרצון להקים וועדה מיוחדת שתזרז את ההליכים, מדובר בהזדמנות אמיתית לעיר איכותית, מתוכננת היטב ומודרנית, שתמשוך עשרות אלפי תושבים מהאזור ומהגליל. התכנית מיועדת למעמד הביניים והמעמד הגבוה באוכלוסייה הלא-יהודית", נמסר ממשרד השיכון.
שר הבינוי והשיכון אורי אריאל אמר: "מצוקת הדיור חוצה מגזרים, והיא מקשה על חיי יהודים ומיעוטים. משרד הבינוי והשיכון מציג כאן תכנית חכמה ואיכותית לבנייה של עיר חדשה, ברובה על קרקעות מדינה עם מגוון של צורות מגורים ודגש כל השטחים הירוקים ופיתוח המרחב הציבורי. בתכנית הקפדנו על שילוב מיטבי בין מגורים, תעסוקה ושירותים מקומיים ואזוריים. נעשה הכל כדי שהתכנית תתקדם במהירות וביעילות האפשרית לרווחת האוכלוסייה הלא יהודית בצפון".