יחימוביץ' דוחה השמועות: לא נשב בממשלה תמורת תיק האוצר
יו"ר מפלגת העבודה בישיבה ראשונה של הסיעה בכנסת: "לא נהיה שוב קבלני הביצוע של נתניהו"
"אני שומעת מהבוקר שמועות, ספקולציות והתבטאויות על כך שאם יוצע לי תיק כזה או אחר מפלגת העבודה תשב בממשלה. אין לזה כל שחר" - כך אמרה היום יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ שלי יחימוביץ', בדיון ראשון שקיימה הסיעה בכנסת.
לדברי יחימוביץ', "מי שמתעקש להפוך את זה לדיון על תיקים שוגה גם מוסרית וגם פוליטית. זה לא על תיקים. זה על דרך. נהפוך הוא: דווקא בתיקים שהכי יקרים ללבנו מישהו רואה אותנו לוקחים חלק בהוצאה לפועל של המדיניות החברתית והכלכלית ההרסנית שנרקמת ממש בדקות אלה בבניינים הסמוכים לכאן? לא יקום ולא יהיה. מפלגת העבודה לא תשוב לאותו די אן אי שפורר אותה והביא אותה לשפל פוליטי, ציבורי וערכי. מפלגת העבודה לא תחזור ותהיה קבלן הביצוע של המדיניות של נתניהו. זה לא על תיקים. זה על דרך.
"הדיבור הממאיר הזה על תיקים הוא די אן אי פגום של מפלגת העבודה שלשמחתנו כמעט שלא קיים יותר. יושבים כאן סביב השולחן אנשים טובים וערכיים שלא יסטו מהחלטתם המשותפת שהתקבלה גם ערב הבחירות וגם אחרי הבחירות. ומאז שהתקבלו ההחלטות האלה, פעמיים - לא חל שינוי לא בהשקפת עולמנו וגם לא בהשקפת עולמו של בנימין נתניהו. נהפוך הוא, בשיחות שהתקיימו ביני ובינו מאז, גם בטלפון, התחדדה והובהרה עצמת הפער בין נתניהו וכל מה שהוא מייצג ובינינו וכל מה שאנחנו מייצגים.
יחימוביץ' גם התייחסה לביקורו הצפוי של הנשיא אובמה בישראל בחודש הבא ואמרה כי מפלגת העבודה תגבה את נתניהו אם יחליט לקדם את תהליך השלום: "אני מברכת על ביקורו הצפוי של הנשיא אובמה בישראל. שיתוף הפעולה של ישראל עם ארה"ב בכל הנושאים הוא חיוני והכרחי. ההפרדה המלאכותית בין הנושאים המדיניים לנושאים הביטחוניים אינה במקומה. חיוני לתאם עם ארה"ב את המדיניות מול איראן, מול סוריה, מול החיזבאללה. ובאותה מידה חשוב באופן אמיתי לקדם תהליך שלום מול הפלסטינים. בכל התחומים האלה שיתוף פעולה אמיתי ואינטימי עם ארה"ב יקבל את ברכתנו ותמיכתנו - מהאופוזיציה. העובדה שנהיה באופוזיציה לא תמנע תמיכה עניינית בממשלה, כל עוד הדבר משרת את האינטרסים החיוניים של מדינת ישראל, כבר אמרתי נהיה אופוזיציה אחראית, עניינית, וגם לוחמנית וכזאת שלא נותנת מנוח לממשלה בכל עת שהיא תפגע באזרחיה".