9% מהעסקים: הפחתנו שכר באופן יזום בעקבות המשבר
העסקים שהפחיתו את שכר עובדיהם מרוכזים בענף ההיי-טק ובקבוצת העסקים שבהם 100 עובדים ויותר ■ בענף המסחר הקמעוני דיווחו העסקים בשבוע שעבר כי 33% מהעובדים עדיין בחל"ת

9% מהעסקים שסקרה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) בסקר מיוחד שערכה בעקבות משבר הקורונה, הפחיתו את שכר עובדיהם באופן יזום בעקבות המשבר.
לפי הסקר, עסקים אלו מרוכזים בעיקר בענף ההיי-טק ובקבוצת העסקים הגדולים (100 עובדים ויותר) – שבהם מרוכזות כ-17% ממשרות השכיר בעסקים שנסקרו. הסקר כלל עסקים עם חמש משרות שכיר ומעלה, בענפי ההיי-טק, התעשייה המסורתית והמעורבת, הבינוי, המסחר הקמעוני, השירותים הפיננסיים ושירותי הביטוח.
כ-60% מהעסקים הפחיתו את שכר העובדים בשיעור של על 25%. בענפי המסחר הקמעוני, הבינוי והתעשייה, היו עסקים שדיווחו על הפחתות חדות יותר.
התשובות על הפחתת השכר התקבלו בגל הרביעי של סקר העסקים המיוחד שעורכת הלמ"ס, שנערך ב-5-7 במאי. בגל זה פנתה הלמ"ס ל-1,312 עסקים, ושיעור ההשבה היה כ-70%.
15% מהעסקים העריכו כי לא תהיה פגיעה בפדיון שלהם במאי. עוד 29% צפו פגיעה של עד 25%. לעומת זאת, 25% צפו פגיעה של 50%-26%, ועוד כ-28% - פגיעה חדה אף יותר בפדיון.
שיעור העסקים שהעריכו כי יוכלו לשרוד במצב הקיים גדל בהדרגה בין הגלים השונים של הסקר. בזה שנערך בסוף מארס, דיווחו 47% מהעסקים כי לא ישרדו יותר מחודש תחת התנאים וההגבלות ששררו באותה עת, וכ-80% דיווחו שלא ישרדו יותר משלושה חודשים. בגל האחרון של הסקר, שיעורים אלה ירדו ל-22% ול-55%, בהתאמה.
בענף המסחר הקמעוני דיווחו העסקים בשבוע שעבר כי 33% מהעובדים עדיין בחל"ת – אולם ייתכן כי שיעור זה פחת מאז, עם פתיחת הקניונים ב-7 במאי. בכל העסקים שנסקרו, שיעור העובדים בחל"ת ירד מ-27% בגל הקודם של הסקר (22-21 באפריל) ל-18% בשבוע שעבר. שיעורם של מי שעבדו מבתיהם ירד מ-19% ל-17%, ואילו שיעור העובדים הנוכחים במקום העבודה עלה מ-42% ל-53%. בענף ההיי-טק, רק כ-7% מהעובדים היו עדיין בחל"ת בשבוע שעבר – ואילו כ-57% עבדו מהבית.
יותר מ-70% מהעסקים דיווחו כי הם מתקשים במידה כלשהי ביישום ההנחיות למניעת הדבקה בנגיף הקורונה. עם זאת, במרביתם אמרו כי הקושי קל בלבד. דווקא בקרב חברות גדולות, יותר מ-50% דיווחו כי קשה או קשה מאוד ליישם את ההנחיות.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

רווחי החברות צומחים? מתברר שיש גורם שמנפח אותם

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
