קרן רמון מצטרפת לגל הניסויים המדעיים בחלל בתנאי חוסר כבידה
הקרן חתמה על הסכם עם חברת ננורקס, הפועלת בתחנת החלל הבינלאומית, לפיו תהיה הקרן הגורם הבלעדי בישראל שיוכל לשגר ניסויים מדעיים וחינוכיים באמצעות הפלטפורמה של ננורקס

קרן רמון מצטרפת לגל החדש של ניסויים בחלל בתנאי חוסר כבידה, המתאימים בעיקר לתחומי הבריאות, המזון ואיכות הסביבה. הקרן חתמה באחרונה על חוזה עם חברת ננורקס (Nanoracks), המתמחה בשיגור ניסויים מדעיים לתחנת החלל הבינלאומית, לפיו הקרן תהיה הגורם הבלעדי בישראל שיוכל לשגר באמצעותה ניסויים מדעיים וחינוכיים. מהקרן נמסר כי ההסכם החדש יאפשר לבתי ספר וגופי מחקר ישראלים להשתמש בפלטפורמה של ננורקס בעלות זולה בעשרות אחוזים מבעבר.
לדברי רן לבנה, מנכ"ל קרן רמון, למחקרים בחלל בתנאי חוסר כבידה חשיבות רבה כיוון שהם מנטרלים את השפעת כוח הכבידה על תוצאות המחקר. ניסויים בחלל יכולים לתרום רבות למחקר הרפואי ולהתמודדות עם מחלות. כך למשל, ריכוז קטן של סלמונלה, שאינו מאיים בסביבת כדור הארץ, יכול לגרום למוות של אסטרונאוטים בהיעדר כוח משיכה.
לבנה הוסיף כי חלק מהטכנולוגיות בהן אנו משתמשים היום שודרגו או הומצאו במסגרת הפיתוח של תעשיית החלל כמו מערכות טיהור מים, ציוד רפואי, או אפילו טכנולוגיות שנמצאות היום בנעלי ספורט וצמיגים. חקר החלל משפיעים כבר היום על התקשורת, תעבורת המידע באינטרנט, ניווט וחקלאות.
לפי לבנה "המטרה היא שהדורות הבאים יראו את העבודה עם תעשיית החלל כדבר טבעי ויגדילו את השתלבותם בתחום. אנו מפעילים את תוכנית רמון ספייסלאב המאפשרת לתלמידי על יסודי מרחבי הארץ לשגר ניסויים בתחומי המזון והרפואה ולרכוש ניסיון מעשי".
קרן רמון, על שמו של האסטרונאוט אילן רמון, היא עמותה ללא כוונת רווח הפועלת להנגיש את החלל הרחוק לישראלים במערכת החינוך ובמחקר.
לננורקס הסכם ארוך טווח עם נאס"א לאספקת חומרה מסחרית לתחנת החלל הבינלאומית. זאת, במסגרת המגמה להגביר את השתלבות החברות הפרטיות בחקר החלל, שהביאה לצמיחה בהשקעות בתעשיית החלל. בשנה האחרונה שיגרה החברה 375 מטענים לתחנת החלל הבינלאומית ובין לקוחותיה ניתן למנות את סוכנות החלל האירופית והגרמנית, סוכנויות ממשל אמריקאיות, חברות מסחריות וארגונים בכל רחבי העולם. לחברה חברת בת בשם Dream-up, שפועלת להשריש את תחום החלל במערכת החינוך האמריקאית.
לפני כחודש שיגרה חברת ספייס-פארמה הישראלית לחלל לוויין זעיר מסחרי ראשון מסוגו ובו ארבעה ניסויים הניתנים לשליטה מכדור הארץ על ידי אפליקציה. הלוויין, שפיתוחו נתמך על ידי סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, נועד לעקוף את התור המשתרך בתחנת החלל הבינלאומית. לדברי יוסי ימין, מנכ''ל ספייס פארמה, הניסויים מתקדמים כמתוכנן.
כתבות מומלצות

רוסיה הגיעה לחדלות פירעון — לראשונה מ-1918

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל

"לעבודה שלי יש סטיגמות, היא לא נחשקת. אבל לא אכפת לי מה חושבים"
"שגר ושכח": האם יש מניה ששווה להשקיע בה ל-20 שנה?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

בשקט בשקט, העלימה מקדונלד'ס אופציה מהתפריט – והיא יודעת בדיוק למה
