הפתרון בעכו ליוקר המחיה: להעלות את השכר מיידית ב-20%
הדיונים בשולחנות העגולים בעכו עסקו בבעיית התעסוקה הקשה בעיר ובגליל ובדרכים שאפשר לנקוט כדי לשלב את האוכלוסיה הערבית באקדמיה ובשוק העבודה
מחסור במקומות תעסוקה בעכו, הצורך לדרבן אנשים לעבוד בגליל והעובדה כי 16 אלף איש בגילאי 40-20 אשר זכאים ויכולים ללמוד באוניברסיטה - אינם מממשים את זכותם, היו רק קצה חוט הבעיות בהם דנו היום (ה') בשולחנות העגולים בעכו.
כ-80 איש הגיעו לאירוע ישראל 2021 של TheMarker אשר נערך במרכז הצעירים ברחוב העצמאות 15. מנכ"ל המרכז, אלי חביב, וסגן ראש העיר, אדם ג'מאל, ניהלו את הדיונים.

"קשה בשעה וחצי של דיון לפתור את כל הבעיות אשר עומדות בפני האוכלוסיה הישראלית ובפרט בעכו, אך חכמים תמיד טענו שידיעת הבעיה היא מחצית הדרך לפתרון", אמר חביב.
המשתתפים דנו בסוגיית יוקר המחיה בישראל, אשר מביאה משפחה לגירעון חודשי של 3,000 שקל בחודש. הפתרון לדעתם הינו לעלות במיידית את משכורת העובדים בכ-20% כך שתאפס את ההוצאה המשפחתית מול ההכנסה. פתרון נוסף שהועלה הופנה כלפי בעלי העסקים "לתרום מהרווח הנקי של העסק 35% אשר מוכרים לניכוי כהוצאה לפני מס לתרומה לעובדים בתוך הארגון".
בשולחן אחר שעסק בדיור בר השגה ובו השתתף סגן ראש העיר, רפי לוזון, קראו למדינה לעודד בניית דירות של חדר וחצי לזוגות צעירים כך שיוכלו לגור בהם בחמש השנים הראשונות והקשות.
השולחן אשר עסק באוכלוסיה בסיכון סבר כי רוב המשאבים צריכים להיות מופנים לאיתור הבעיה ולפעול למניעה ולא רק הטיפול. כמו כן, משתתפיו קראו למוסדות העיר לאפשר לאוכלוסיה הנזקקת, בין אם מדובר בקשישים, מבוגרים או ילדים, גישה לחוגים בחינם או בסבסוד מצד העירייה, לצד צעדים אופרטיביים של העירייה להוספת תקנים למועדוניות ומיגון אוכלוסיות הסובלות מאלימות כגון קשישים.
בנוסף, קראו לעירייה לפתוח כיתות לימוד המחשבים בבתי הספר לאוכלוסיה הנזקקת, ולפנות להליך חקיקה ממשלתית שיחייב הצבת מחשבים במקומות ציבוריים ויעודד מפעלים לתרום מחשבים שהם מחליפים.

משתתפי השולחן למעורבות חברתית וקהילתית קראו לאוכלוסיה המקומית להגדיל את המעורבות החברתית בעמותות בארגונים. הם סבורים כי יש צורך להרחיב את המעורבות החברתית לכיתה א'. כמו כן, הציעו לפרסם את המתנדבים כדרך לקדם את ההליך, "להוקיר ולכבד את האנשים שכן איכפת להם ומשקיעים".
שרי גולשטיין, חברת מועצת העיר עכו, הבינה מהנוכחים כי יש דרישה להפגיש את הנוער בעכו עם האקדמיה כך שהאוניברסיטה לא תיראה מקום רחוק ומפחיד. לצד זאת, העירייה צריכה להתמודד עם בעיית החסמים כמו המבחן הפסיכומטרי, אשר מונע מחלקים רבים מהאוכלוסיה את האפשרות להרחיב את ההשכלה ולצמצום פערים.
נתון מיוחד המאפיין את עכו הוא שכ-30% מהאוכלוסיה הינה ערבית. אוכלוסיה זו מתקשה לצמצם את הפער מול היהודית. הילדים אשר מסיימים את שנות הלימוד בבית ספר הדובר ערבית בלבד, מוצאים את עצמם קורסים תחת הלחץ של ההורים ללכת ללמוד לצד העובדה כי אין ביכולתם לגשר על מחסום השפה.
משתתפי השולחנות הציעו לבנות קורסים בשפה העברית המדוברת, באמצעות העמותות הקיימות, ליזום פגישות עם סטודנטים ועם בוגרי תיכון שירגישו את החוויה במוסד האקדמי, לחשוף את מגוון המלגות שיעזרו לאוכלוסיה הערבית להיכנס לאוניברסיטה ואף לקיים קורסים של העצמה ומנהיגות לטפל בבעיית הביטחון העצמי כדי שיוכלו להשתלב באוכלוסיה היהודית.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר